Notícies

XVII Festival Internacional de Bandes de Música ‘Fem Banda’

Lleida ha encetat el mes de juliol omplint els carrers de música de banda

L’estiu ha arribat i és un dels millors moments per a gaudir de la música en directe. Durant molts anys la Banda Municipal de Lleida ha apostat pel Festival Internacional de Bandes de Música ‘Fem Banda’ com a espai idoni per difondre la cultura, doncs és un certamen que té la voluntat d’apropar els concerts a l’aire lliure al públic en la major mesura possible. En aquesta edició, s’han adherit a l’organització les poblacions de Castelldans, Torrebesses, Torres de Segre, Seròs, Almacelles, les Borges Blanques, Alcoletge, Torregrossa, Rosselló i Benavent del Segrià. Aquest teixit territorial possibilita que les melodies i els ritmes arribin a un gran nombre d’espectadors, doncs sabem que la música sempre aporta grans valors a la societat.

En aquesta dissetena edició han estat sis bandes les que han participat del certamen:

  • Sociedade Filarmónica de Santo Estêvâo – Portugal
  • Sociedad de Santa Cecilia de Pozo Estrecho – Múrcia
  • Centre Instructiu Musical Alfafar – València
  • Unión Musical de Planes – Alacant
  • Associazione Musicale Corpo Bandistico di Canicattini – Itàlia
  • Banda Municipal de Lleida

Més de tres-cents músics han omplert de música els carrers de Lleida i les comarques del Segrià, Les Garrigues i el Pla d’Urgell durant el primer cap de setmana de juliol.

El concert inaugural ha tingut lloc a la Plaça Paeria el dijous 30 de juny amb una coproducció conjunta a càrrec de les bandes de Canicattini Bagni i la Banda Municipal de Lleida.

El concert de clausura s’ha realitzat el diumenge 3 de juliol amb la interpretació de 30 minuts de concert a càrrec de cada banda participant, i la posterior interpretació conjunta del pasdoble Avant, sempre avant! del compositor lleidatà Cosme Ribera.

El Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida ‘Fem Banda’ compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals.

Show More

Related Articles

Back to top button