Notícies

Super Mario, convidat al concert d’Alcanar per Santa Cecília

El concert recorrerà les diferent versions i variacions musicals que han acompanyat les aventures del lampista italià, així com altres èxits com l'èpica de Zelda, o les orquestracions simfòniques de Final Fantasy VIII, o altres composicions que són estretament vinculades als videojocs com Star wars, Pokemon o Bola de Drac

Alcanar desprèn afició per la música, i per tant, una festivitat com Santa Cecília, la patrona dels músics, no pot passar desapercebuda, i és per aquest motiu que la Banda juvenil de l’Escola de Música Municipal d’Alcanar (EMMA), la Coral de l’Institut Sòl de Riu i la Banda Municipal de Música d’Alcanar proposen un gran concert per al dissabte 25 de novembre al Centre Cívic d’Alcanar, a les 19:30h. El concert oferirà una selecció dedicada a composicions de música per a videojocs, des de Super Mario, Zelda, o Bola de Drac, a més de cançons habituals com l’himne a Santa Cecília, o l’arranjament per a banda del Viva la Vida de Coldplay.

Des de dimecres 22 de novembre, dia de Santa Cecília, Alcanar ret homenatge a la patrona dels músics, amb un engalanat dels balcons del poble. El concert, que se celebrarà diumenge 25 de novembre a les 19:30h al Centre Cívic d’Alcanar, anirà acompanyat de diverses activitats que començaran pel matí: a les 11h hi haurà jocs infantils per als alumnes de l’EMMA, a la plaça Lluís Companys, seguidament hi haurà un partit de futbol i un volteig de campanes en honor a Santa Cecília (13h). A més, els actes continuaran l’endemà diumenge, amb un passacarrer per Alcanar, que continuarà amb la Santa Missa en honor a Santa Cecília a l’Església Parroquial Sant Miquel, entre d’altres activitats.

Un concert que homenatja als videojocs

Part de la cultura, els videojocs van arribar fa unes tres dècades per quedar-s’hi i el seu imaginari ja és compartit per la majoria. Un imaginari al qual també s’associen les melodies fetes per quasi hipnotitzar com la de Super Mario Bros. El concert recorrerà les diferent versions i variacions musicals que han acompanyat les aventures del lampista italià, així com altres èxits com l’èpica de Zelda, o les orquestracions simfòniques de Final Fantasy VIII, o altres composicions que són estretament vinculades als videojocs com Star wars, Pokemon o Bola de Drac. Un concert que també oferirà peces arranjades per banda com el Viva la Vida dels Coldplay, o altres composicions habituals com el Cant de la Trobada, de Constantí Sotelo amb lletra de Joan Prats, o l’Himne a Santa Cecília, amb música de José Quiles i lletra de Ramon Monfort.

La primera part del concert serà interpretada per la Banda Juvenil de l’Escola de Música Municipal d’Alcanar, i la Coral de l’Institut Sòl de Riu, i la segona per la Banda de Música Municipal d’Alcanar, fundada el 1845. A la mitja part del concert hi haurà una lectura del manifest del Dia Internacional per a l’Erradicació de la violència vers les dones.

Podeu consultar el programa, fent clic aquí.

Show More

Related Articles

Back to top button