Notícies

Santiago Barreira Davila guanya el premi Josep Maria Lleixà amb l’obra ‘Escenas de Nueva York’

El Jurat ha valorat positivament la varietat tímbrica rica i l'escriptura clara i efectiva de l'obra

Amb l’obra Escenas de Nueva York, el compositor i director de banda Santiago Barreira Davila ha estat guardonat amb el 9è Premi Josep Maria Lleix, que organitza la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). “Hem reconegut la construcció d’una partitura amb una escriptura clara i amb una varietat tímbrica molt rica.”, explica Antoni Ernest Sebastià, president del jurat i professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona, sobre l’obra de Santiago Barreira Davila.

El guanyador d’aquesta edició porta des dels 5 anys lligat a la música. Ha passat pel Conservatori de Música Professional de Vigo on s’ha especialitzat amb l’oboè. Actualment estudia composició per a bandes de música i mitjans audiovisuals amb el mestre Saül Gómez Soler.

La 9a edició del Premi Josep Maria Lleixà, valorat amb 2.500 €, ha comptat amb la presidència de Sebastià; i, com a vocals, Salvador Brotons, actual director de la Vancouver Symphony Orchestra, i Miguel Angel Berbis López, professor de composició i tecnologia musical al Conservatori Superior de Música de Castelló. Reunits dimecres 30 de novembre en una sala de l’Hotel Ciutat de Tarragona, el jurat ha deliberat entre les obres rebudes.

El jurat, per unanimitat, ha afirmat que la composició de Salvador Barreira Davila presenta una gran varietat tímbrica i instrumental amb una escriptura clara i efectiva que serà molt ben rebuda per totes les bandes.

Joan Cañagueral, president de la Federació Catalana de Societats Musicals, agraeix la participació de tots els compositors que han enviat les seves partitures i els encoratja a seguir les novetats d’un premi que any rere any es consolida com una cita d’autoritat.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button