Concursos i premisConvocatòriesNotícies

«Reminiscències», obra de caràcter popular i èpic d’Eduardo Betes, guanya el Josep Maria Lleixà

El jurat del concurs ha premiat l'obra del clarinetista i compositor Eduardo Betes

Amb l’obra «Reminiscències», el compositor i clarinetista Eduardo Betes Ribes ha estat el guanyador del premi del 10è Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà, organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). “Hem reconegut una obra amb una orquestració molt adequada per a banda”, explica Antoni Ernest Sebastià, president del jurat i professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona, sobre l’obra guanyadora.

Les reminiscències a les quals fa esment l’obra són temes populars i delicats que salpebren una obra que presenta un clímax “amb diversos incisos de caràcter èpic”. «Reminiscències» sona a compositors que l’oient pot reconèixer en la tradició catalana i que donen forma a una partitura personal i original d’Eduardo Betes Ribes. L’autor és clarinetista de la Banda Municipal de Barcelona i col·labora en formacions professionals com ara l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra de Radio Televisión Española, la Banda Municipal de Bilbao i la Banda Simfònica Municipal de Madrid. Des de l’any 2022 estudia el Màster en composició en bandes sonores i música per a mitjans audiovisuals a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

La 10a edició del Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà, que ha incrementat la seva dotació a 3000 €, ha comptat amb la presidència de Sebastià i, com a vocals, amb Salvador Brotons, actual director de la Vancouver Symphony Orchestra, i Miquel Àngel Berbis López, professor de composició i tecnologia musical al Conservatori Superior de Música de Castelló. Reunits el passat dilluns 20 de novembre en una sala de l’Hotel Ciutat de Tarragona, el jurat ha deliberat entre les setze obres rebudes.

Joan Cañagueral, president de la Federació Catalana de Societats Musicals, agraeix la participació de tots els compositors que han enviat les seves partitures i els encoratja a seguir les novetats d’un premi que any rere any es consolida com un referent en la nova composició per a banda.

Show More

Related Articles

Back to top button