Federació Catalana Societats Musicals

 • *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

PortadaLa Confederació Espanyola de Societats Musicals remet al Ministeri de Cultura 33 mesures per salvar el sector davant la crisi de la Covid-19

E-mail Print PDF

La Confederació Espanyola de Societats Musicals (CoESsM), en nom i representació, entre d'altres, de la Federació Catalana de Societats Musicals, ha remès al ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, un document on exposa les reivindicacions del col·lectiu, format per 1.100 societats musicals, amb 80.000 músics, 120.000 alumnes d'escoles de música, i un milió de socis, segons dades del conjunt de les diverses federacions territorials existents a l'Estat espanyol. A les reivindicacions, que tracten de salvar el sector davant les conseqüències generades per la Covid-19, s'hi han sumat les associacions de músics professionals, directors d'orquestra i banda. Per descarregar el document, fer clic aquí.

El document inclou 33 punts amb mesures de caràcter general, relacionades amb les activitats educatives de les societats musicals, ajuntaments i altres organismes de caràcter local; empreses, autònoms i cooperatives beneficiàries d'ajudes i subvencions o contractacions públiques. Així com mesures financeres, fiscals i tributàries per a donar suport al sector cultural, en general, i el musical en particular.

La CoESsM, que sol·licita al Govern d'Espanya ajudes específiques i que sigui sensible amb la situació greu que viu el la música, respon amb aquestes peticions la crida de Rodríguez Uribes que va demanar que cada àmbit proposés iniciatives de reconstrucció. L'objectiu és preservar el futur del col·lectiu, assegurant la supervivència, continuïtat i sostenibilitat d'un àmbit que agrupa músics, artistes, professionals de la gestió cultural i persones treballadores d'empreses vinculades al sector, tant el vessant professional com amateur, com també el professorat de les escoles de música i dels centres autoritzats.

Gabinet de crisi


El paquet d'iniciatives proposa la constitució d'un gabinet de crisi per atendre la situació del sector cultural amb el ministre de Cultura i Esport com a coordinador de l'acció interinstitucional entre l'Estat, les autonomies i els municipis, i posar en marxa un pla de xoc urgent per evitar la desaparició d'un sector cultural format per milers d'associacions, agrupacions artístiques, escoles, artistes, intèrprets, empreses, mitjans de comunicació, professionals de la gestió cultural...

Per tot això, s'insta a incrementar immediatament el pressupost de Cultura al 2%; la creació de línies d'ajuda, injecció econòmica a les xarxes i circuits de programació públics i privats per tal que s'estimuli la reprogramació d'activitats cancel·lades; la consideració d'entitats en situació de vulnerabilitat econòmica per a les societats musicals i la seva inclusió en l'àmbit d'aplicació de la moratòria sobre els deutes hipotecaris immobiliaris.

També es planteja que es paguin totes les ajudes i subvencions de l'exercici 2019, o anteriors, que ja s'hagin justificat, i també les actuacions o altres serveis realitzats a la data d'inici de l'Estat d'alarma; l'abonament específic de les ajudes i subvencions públiques dins l'exercici en curs; la reducció del nivell de burocràcia i de documentació a aportar; l'aprovació d'un nou decret que ampliï les mesures establertes, i doni detalls de les diferents formes en què aquestes s'aplicaran; i l'aprovació d'ajudes per al finançament de l'estructura de funcionament de les associacions del sector musical.

Clarificar el decret

Pel que fa a les activitats educatives de les societats musicals es demana que es clarifiqui com el Reial Decret 463/2020 afecta les escoles de música i els professionals que treballen com a professors, directors i intèrprets... i es consideri causa de força major la suspensió de l'activitat en els centres docents que no puguin impartir les classes de manera telemàtica.

Quant a les activitats artístiques (concerts, certàmens, festivals, espectacles, participació en actes festius, fires...) cancel·lades i que no es puguin reprogramar se sol·licita que es garanteixin les aportacions institucionals. El document proposa línies d'ajudes específiques de compensació parcial del lucre cessant d'empreses i entitats, ajudes a fons perdut per al 2020, i l'aprovació de finançament bonificat amb un tipus d'interès de l'Euribor amb un mínim d'un 0% i un diferencial del 0%.

A més, considera que s'ha de reduir al 4% l'IVA de les entrades de les actuacions, de tots els serveis relacionats amb la música en viu i música enregistrada, la devolució urgent de l'IVA suportat, i l'ajornament o el fraccionament dels pagaments de la Tresoreria de la Seguretat Social i de l'Agència Tributària, entre d'altres accions.


Sumar voluntats

Les societats musicals són una gran pedrera de futurs músics professionals, per això la CoESsM considera que davant d'una situació d'aquesta magnitud cal sumar voluntats de diferents àmbits i exposar les ajudes i accions, a realitzar per totes les administracions, de manera transversal.

Per aquest motiu, ha contactat i fet seves les propostes de l'Associació Espanyola de Directors d'Orquestra (AESDO), l'Associació de Músics Professionals d'Espanya (AMPE), l'Associació Nacional de Directors de Banda (ANDB), l'Associació de Músics de Bandes Professionals (AMPROBAND) i de l'Associació de Músics Professionals d'Orquestres Simfòniques (AMPOS), entre d'altres.

 

Les Societats Musicals demanen ajudes específiques per a la música i la cultura pel Covid-19

E-mail Print PDF

La Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), en nom i representació, entre d’altres, de la Federació Catalana de Societats Musicals, sol·licita al Govern espanyol ajudes específiques per al col·lectiu i que sigui sensible amb la greu situació de la cultura en general, i de la música en particular, per la crisi generada pel Covid-19 que afecta el projecte social, educatiu i cultural que desenvolupen 1.100 societats musicals, amb 80.000 músics, 120.000 alumnes d'escoles de música i 1.000.000 de socis, agrupades en les diverses federacions territorials existents a l'Estat espanyol.

Proposa que totes les administracions, central, autonòmiques i locals, posin en marxa un pla de xoc que eviti la ruïna d'un sector amb milers d'associacions, formacions, artistes, intèrprets, empreses, mitjans de comunicació, professors, treballadors... més enllà dels assumptes transversals que aborda el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social.

El Covid-19 ha colpejat brutalment la música a partir del tancament d'auditoris, sales, teatres ..., la suspensió de totes les activitats culturals i multitud d'ajornaments o cancel·lacions, amb el consegüent impacte en el sector tant en el vessant amateur com professional. Per això, l'entitat considera necessari donar solucions urgents que assegurin la supervivència, continuïtat i sostenibilitat de músics, artistes, treballadors d'empreses vinculades i professors d'escoles i centres de música, entre d'altres.

Països europeus com Alemanya i França han iniciat diverses accions per enfrontar la crisi i no deixar la indústria "a l'estacada". La ministra de Cultura alemanya, Monika Grütters, ha garantit un programa de supervivència a què es pot acollir un sector angoixat per la paralització i la incertesa sobre el seu futur. Grütters ha assegurat que "les indústries culturals i creatives han de rebre un suport massiu urgentment", i que treballaran per impulsar mesures de liquiditat que compensin les conseqüències d'una epidèmia amb "un impacte inimaginable"; en institucions, artistes i treballadors.

El Ministeri de Cultura francès admet que el sector ha estat particularment afectat per la propagació del Covid-19 i ha habilitat diverses adreces de correu per informar els professionals de diferents àmbits. Franck Riester, titular del Departament, va anunciar recentment una ajuda d'emergència de 22 milions d'euros per evitar la desaparició d'estructures culturals i defugir el perill que amenaça el model cultural francès.

Reconstruir el sector
José Manuel Rodríguez Uribes, ministre de Cultura, es va reunir ahir amb una trentena de representants de la cultura per informar-los de les mesures que inclou el decret publicat el 17 de març: "un primer paquet de suport transversal a l'economia". Rodríguez va assegurar: "Volem que el sector no se senti desemparat". També  ha destacat que la cultura és un bé de primera necessitat
tant en el seu vessant social, com en l'econòmic i per a la convivència en valors; i va sol·licitar propostes per reconstruir cada àmbit cultural.

En aquest sentit, i d'acord amb la demanda del ministre, la CESM està treballant en l'elaboració d'un paquet específic de mesures de xoc que li remetrà ben aviat. L'entitat va mantenir al febrer, abans de la crisi del Covid-19, reunions amb Agustín Javier Zamarrón, president de la Comissió de
Cultura de Congrés dels Diputats, Manuel Escarda, el seu homòleg al Senat, i amb Cosme Bonet, president de la Comissió d'Hisenda del Senat, en què va exposar la situació del moviment associatiu i va sol·licitar el suport per impulsar modificacions legislatives i d'un marc normatiu lesiu per al col·lectiu.

Complir les recomanacions
La Confederació, després del Reial decret 463/2020 de 14 de març publicat pel Govern espanyol en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) en què va declarar l'estat d'alarma, insta les societats musicals a continuar complint amb les recomanacions i mesures que exposen les autoritats en relació amb
la conjuntura generada pel Covid-19.

En l'article 9 i en relació amb les mesures de contenció en l'àmbit educatiu i de la formació s'apunta a la suspensió de "l’activitat educativa presencial"; i per tant, de les classes d'escoles i centres de música en totes les seves etapes però també indica que "durant el període de suspensió es mantindran les activitats educatives a través de les modalitats a distància i en línia, sempre que sigui possible", de manera que la CESM recomana posar en marxa aquesta iniciativa pedagògica a través d'eines que possibilitin la continuïtat de l'educació musical que imparteixen les societats musicals, acció que diverses federacions ja han posat en marxa.

 

Concerts i més contingut de la FCSM en obert

E-mail Print PDF

El Covid-19 ha colpejat brutalment la cultura popular, a partir del tancament dauditoris, sales, teatres ..., la suspensió de totes les activitats culturals i multitud d'ajornaments o cancel·lacions, amb el
consegüent impacte.

Però també han sorgit iniciatives destinades a donar-nos tot l'escalf que físicament no ens podem donar. Una d'elles és la de posar a lliure disposició a Internet les activitats que molts col·lectius hem dut a terme els darrers mesos. Des de la Federació Catalana de Societats Musicals ens sumem a aquesta iniciativa i recordem el nostre canal de Youtube, que des de fa uns mesos periòdicament penja concerts i reportatges de les trobades i iniciatives destacades que duu a terme la federació.

Podeu fer clic aquí al perfil de YouTube i us convidem a fer-vos subscriptors per estar al dia del nous vídeos.

Al canal de Youtube, hi podeu trobar el concert íntegre del darrer Festival de Bandes celebrat el 2019, així com concerts d'actes destacats com l'estada a l'Alguer o el concert a Brussel·les.

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 59
Home Notícies Portada

SAPE ERROR: Нет доступа на запись к файлу: /var/www/vhosts/fcsm.cat/httpdocs/templates/ja_nickel/images/default/cache/fe00d471589bbaac38843f662f30b783/links.db! Выставите права 777 на папку.

Prison Break Scene 6 Japanese Daddy Bear Sylver Kind Of Life Babe Shows Her Booty Sexy Ass Twerk Beach Nudist Girl Beach Nudist Girl Is Lonely On The Shore Sexy Changing Room 20