Notícies

L’Unió Musical del Bages celebra un emotiu concert de cap d’Any

El concert es va celebrar l’1 de gener a les 19h al Teatre Kursaal de Manresa

Ha estat un concert tradicional i ple de passió, en un entorn gens habitual, el de l’actual pandèmia. Però potser és important, sempre que sigui possible i segur per la salut – i així ho ha estat reduint al 50% l’aforament de les 805 localitats del Kursaal i amb l’ús de la mascareta– recuperar aquelles activitats que empenyen els dies del calendari, aquelles que assenyalem amb un bolígraf la tinta del qual és la il·lusió.

La Unió Musical del Bages aquest 2021 celebrarà el 25è aniversari de la seva creació i el concert de cap d’Any és un espectacle que des del primer any el celebren a Manresa. Tenint en compte que la primera actuació de la banda va ser el 24 de març de 1996 – la constitució de la banda data de finals del noranta-cinc, però a tots els efectes, neix aquell dia- , l’1 de gener de 2021 van celebrar el seu 24è concert, que durant els primers 13 anys es va dur a terme al Teatre Conservatori de Manresa i des del 2011 al Kursaal.

I com des del primer dia la banda va proposar un concert amb grans clàssics que no poden faltar-hi com l’habitual Marxa Radetzky de Johann Strauss, música per a banda de Jacob de Haan (The River City i Oregon), El brindis de Ferrer Ferran o, entre d’altres la cançó principal del film Pesadilla antes de Navidad de Danny Elfman, que ha comptat amb la coreografia de les ballarines de l’Escola Municipal de Dansa de Moià Somnis. El grup de ballet també ha intervingut en les cançons Hit the road Jack, de Percy Mayfield i la Traviata de Verdi, amb arranjaments de Xavi Ventosa.

La Unió Musical del Bages, dirigida per Dídac Miralles ha fet un esforç per presentar, com és habitual, un repertori renovat per a cada concert d’Any nou. “Només hem repetit la Marxa Radetzky, la resta de composicions són noves per a nosaltres; pensàvem que no arribàvem, però ha estat satisfactori veure com músics i director han assolit, malgrat les dificultats, el nivell que desitjaven. Han gaudit i han fet gaudir al públic”, explica Josep Maria Sala, president de la Unió Musical del Bages.

Un 25è aniversari ple d’incertesa

La banda planeja diverses activitats per celebrar el seu quart de segle d’història, amb prudència pel que fa a les dates i al disseny dels esdeveniments. La Unió Musical del Bages data el seu naixement en un cercavila que es va dur a terme el 24 de març de 1996 amb motiu de la inauguració de la plaça de la Plana de l’Om. “Ens agradaria recuperar aquella idea i que de la mateixa plaça anéssim fins al teatre Kursaal, per realitzar un concert on reuníssim els diferents directors que han passat per la banda i comptéssim amb músics històrics. No sabem quan ho podrem fer, però creiem que seria un bon reconeixement per a la banda”, exposa Sala. A més, hi ha planificada una exposició que recorrerà els 25 anys de trajectòria de la banda.

Show More

Related Articles

Back to top button