Notícies

L’Escola de Música de La Sénia acull un curs de direcció musical amb Toni Scholl

El curs, que es dirigeix a estudiants de música i directors de banda i orquestra, combinarà una part teòrica i una pràctica amb la banda de l'Agrupació Musical Senienca

S’obre el període d’inscripció pel curs de direcció musical que l’Escola de Música de la Sénia programarà al mes de juliol vinent, concretament el dilluns 16, dimarts 17 i dissabte 21 de juliol, amb el director alemany Toni Scholl, el qual ha dirigit diverses orquestres i bandes a Bucarest, Polònia, Luxemburg. Ha desenvolupat una extensa carrera al seu país com a director de bandes i actualment és professor de direcció de bandes a l’Escola Superior Estatal de Música i Arts Escèniques Mannheim, tot un fet destacat, ja que a Mannheim a mitjan segle XVIII la cort de la ciutat va promoure un sistema de tècniques orquestrals que van introduir novetats en la música orquestral d’aleshores, donant lloc a l’Escola de Mannheimm.

El curs, que es dirigeix a estudiants de música i directors de banda i orquestra, combinarà una part teòrica i una pràctica amb la banda de l’Agrupació Musical Senienca. A l’apartat teòric el temari contempla set punts destacats de formació: la figura del director d’orquestra, l’estudi de la tècnica gestual, l’anàlisi i tècnica d’estudi d’una partitura, la planificació d’un assaig, conceptes d’afinació i estudi dels instruments musicals i la seva classificació (organologia), i aspectes més d’àmbit culturals, però molt importants en una banda de música com són la motivació dels seus membres i la capacitat d’una formació per evolucionar tècnicament.

El curs contempla dues modalitats d’assistència, com a estudiants actius o oients, les dues modalitats han d’abonar el preu de la matrícula i inscriure-s’hi, segons el programa que es pot descarregar fent clic aquí.

L’Escola de Mannheim

Toni Scholl és professor de direcció de banda a l’Escola Superior Estatal de Mannheim, una ciutat que sempre ha estat sinònim de les millor tècniques orquestrals.

A mitjans del segle XVIII l’Escola Musical, autoritzada i amb el suport financer de l’amant de la música el Príncep Elector Carlos Teodoro, va contribuir a la formació professional de músics de carrera, i és considerada universalment com la predecessora de les escoles actuals superiors de música. D’allà va sorgir el terme Escola de Mannheim, no només per designar l’escola, sinó també una manera d’interpretació orquestral basada en el tractament individualitzat dels instruments de vents, i els crescendos en els quals participen tots els membres de l’orquestra.

Així doncs Toni Scholl no només és professor d’aquesta escola il·lustre, també ha destacat en la direcció de bandes juvenils, com ara la Swabian Youth Band i la Wind Philharmonic Baden-Württemberg, que ell mateix va fundar el 2012. És un artista prolífic que actualment ha enregistrat més de 30 discs, de diferents estils musicals.

Dilluns16, dimarts 17 i dissabte 21 de juliol, Scoll estarà a disposició dels alumnes que s’hagin apuntat al curs programat per l’Escola de Música de la Sénia i l’Agrupació Musical Senienca, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Centre Obrer de la Sénia i l’Ajuntament de la Sénia.

Show More

Related Articles

Back to top button