Notícies

Les bandes de musica, presents a la Fira Mediterrània

El concert, gratuït, serà especial perquè es durà a terme un homenatge als que van patir la Guerra Civil i en concret la Batalla de l'Ebre

Possiblement el dia més festiu de la setmana, diumenge, serà celebrat com cal a la 20a Fira Mediterrània de Manresa amb diversos concerts que aportaran tota la riquesa musical de les bandes de música. Tres concerts, Unió Musical de Bages, Banda de Benissanet i la col·laboració entre el grup El Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries i la Lira Ampostina, s’oferiran al llarg del diumenge 8 d’octubre en una Fira que any rere any augmenta el seu poder de convocatòria.

A les 11.30h del matí a l’espai taverna Estrella Damm la Unió Musical del Bages oferirà un concert gratuït en la qual la formació, de mes de vint anys de trajectòria, oferirà un repertori de música clàssica, contemporània i popular (sardanes, pasdobles…), sarsueles i bandes sonores.

Al mateix espai, una mica més tard, a les 13h la Banda de la Federació Catalana de Societats Musicals prendrà cos a partir d’una de les seves bandes federades, la Banda de Benissanet, a la qual s’incorporen músics de la resta del país. El concert, gratuït, serà especial perquè es durà a terme un homenatge als que van patir la Guerra Civil i en concret la Batalla de l’Ebre. La Banda de Benissanet, fundada l’any 1900, és tot un referent a la Ribera d’Ebre.

Quan un grup de folk s’enamora d’una banda

Per últim, en la recta final de l’edició d’enguany hi haurà el concer, al teatre Kursaal a les 18h de Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries amb la Banda de Musica de la Lira Ampostina. El grup de folk oferirà peces del seu repertori antològic amb cançons del seu últim treball No tinc diners, acompanyats de la Lira Ampostina, banda que el 2016 va celebrar el seu centenari. La unió musical, dirigida pel mestre Octavi Ruiz es podrà gaudir després del seu pas exitós al darrer festival Tradicionàrius, i és tota una garantia de lletres humorístiques i amb crítica social i tota l’espectacularitat d’una banda. Les entrades es poden comprar fent clic aquí. Quan s’escriuen aquestes línies queden molt poques entrades lliures.

Show More

Related Articles

Back to top button