Notícies

L’equilibri entre tradició i avantguarda, premi del 4t Concurs de Josep Maria Lleixà

José Vicente Franco Landete s'ha erigit com a guanyador de la quarta edició del Concurs de Composició per a banda Simfònica Josep Maria Lleixà Subirats' amb l'obra titulada The pearl of the Orient,

José Vicente Franco Landete s’ha erigit com a guanyador de la quarta edició del Concurs de Composició per a banda Simfònica Josep Maria Lleixà Subirats’ amb l’obra titulada The pearl of the Orient, de la qual el jurat ha destacat la seva inventiva creativa i la capacitat per trobar l’equilibri entre una orquestració vibrant i sensitiva i el diàleg entre la tradició musical i l’avantguarda compositiva.

El jurat, convocat per la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), reconeix que The Pearl of the Orient és una composició que mostra línies melòdiques superposades “de gran bellesa i sensibilitat”, fet que ha estat determinant pel veredicte. L’obra premiada s’estrenarà en el marc dels actes de celebració del Centenari de la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta, al seu Auditori, i amb la interpretació de la mateixa banda, coneguda com la Fila.

L’autor de l’obra és José Vicente Franco Landete, nascut a Godelleta (València), que ha realitzat els seus estudis de Grau Superior en l’especialitat de Tuba, l’especialitat dels quals va acabar al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Posteriorment ha continuat formant-se a Alemanya, primer a Hannover i després a Weimar. De tornada a casa, ha aconseguit una beca de perfeccionament musical de l’Institut Valencià de la Música, durant dos anys consecutius.

El seu pas per bandes de música i orquestres ressegueixen aquest itinerari vital i acadèmic, de manera que ha format part de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, entre d’altres, així com l’Orquestra del Festival de Música de Schleswig-Holstein d’Alemanya, entre d’altres. A més de col·laboracions amb l’Orquestra de les Nacions, l’Orquestra de Barcelona (OBC), l’Orquestra Nacional d’Espanya i l’Orquestra Filharmònica d’Europa. Actualment, és membre de la Banda de Música Municipal de Palma, ocupació que compagina amb la composició de diverses obres per a banda, i per a cambra.

El jurat del concurs

Prenent el nom de Josep Maria Lleixà, en homenatge a qui va ser president de la Unió Musical Mas de Barberans (Montsià), músic de l’entitat i membre de la Junta Directiva de la FCSM, que sempre va destacar per a la seva dedicació a les societats musicals, el concurs de composició té l’objectiu d’esperonar la creació de música per a banda simfònica, i compta sempre en el seu jurat amb músics de reconegut prestigi. Enguany el jurat del concurs ha estat presidit per Antoni-Ernest Sebastià i Torent, compositor ampostí, autor de composicions d’orquestra simfònica i banda de música i actualment professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona. A més ha comptat amb Miguel Angel Berbis López, compositor, pedagog, director de festivals i investigador en les noves possibilitats de composició assistida per ordinador, i professor al Conservatori Superior de Música de Castelló; i també com a vocal, amb Joan C. Blanch i Anguera, professor de solfeig i trombó i tècnic de so, president del Col·lectiu de Compositors de Tarragona, i un dels fundadors de l’Associació Catalana de Compositors. Josep Parès, president de la FCSM ha estat el secretari del jurat.

En la seva notificació, el Jurat agraeix a la resta de participants la seva contribució, plena d’esforç i dedicació que han demostrat en les seves obres i els encoratja a participar en edicions futures.

Show More

Related Articles

Back to top button