Notícies

L’Auditori de Barcelona i la Banda Municipal de Barcelona presenten el segon curs de direcció per a banda

El curs es durà a terme entre el 13 i el 17 de juny i comptarà amb la direcció de José R. Pascual-Vilaplana, titular de la Banda Municipal de Barcelona

Després de l’èxit aconseguit en la primera edició, L’Auditori de Barcelona i la Banda Municipal de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals, obren la convocatòria del Segon Curs de Direcció per a Banda de L’Auditori de Barcelona. Dirigit per José R. Pascual-Vilaplana, director titular de la Banda Municipal de Barcelona, el curs es desenvoluparà entre el 13 i el 17 de juny.

Amb aquesta formació L’Auditori de Barcelona i la Banda volen contribuir a l’enriquiment de talents dintre del món de la direcció bandística a través d’una formació teòrica i pràctica. Els alumnes treballaran el repertori amb la Banda Municipal de Barcelona i veuran aspectes com l’estudi de la gestualitat, l’anàlisi i tècnica d’estudi de partitures, la planificació d’assajos, el repte dels directors d’aconseguir l’afinació, així com aspectes tan necessaris tenint en compte la realitat de les bandes de música com ara la programació en una banda amateur, la motivació i evolució de les formacions.

Amb el mestre Pascual-Vilaplana al capdavant, el curs permetrà que els directors de banda aprofundeixin en aspectes tècnics i obtinguin una visió de context de les bandes de música, tant des del punt de vista del repertori original per aquesta formació com des de l’òptica de la seva singularitat com a grup orquestral.

La novetat d’aquest any serà la participació de dos professors convidats que s’uniran a José R. Pascual-Vilaplana per desenvolupar la tasca docent. Es tracta de Carlos Ramón, sotsdirector de la Banda Municipal de Barcelona, i del compositor Luis Serrano Alarcón, que ja fou director convidat de la Banda Municipal de Barcelona el 2016.

El darrer dia del curs, el divendres 17 de juny, es dedicarà a la preparació del concert de cloenda, on els alumnes de la modalitat actius dirigiran la Banda Municipal de Barcelona amb les peces que han treballat durant la setmana. El concert es realitzarà a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona i serà d’accés gratuït amb reserva prèvia.

Dues modalitats d’inscripció

S’acceptaran un màxim de 10 alumnes actius i també es permetrà que assisteixin alumnes oients, que formaran part de les classes teòriques i com a espectadors a les classes pràctiques. Les classes es desenvoluparan durant el matí i la tarda.

Els interessats en conèixer més sobre el Primer Curs de Direcció de banda a L’Auditori poden escriure a cursdirecciobandes@gmail.com.

Decarrega la guia del 2n Curs de Direcció de Banda:

Dossier_A4_II CURS DE DIRECCIÓ_cat

Show More

Related Articles

Back to top button