Notícies

L’Auditori acull el 16è Festival de Bandes de Música de Catalunya

Un total de quasi 200 músics pujaran a l’escenari de la sala 1 Pau Casals de l’Auditori de Barcelona

L’Auditori de Barcelona acollirà diumenge 9 de juliol a les 18.30h el 16è Festival de Bandes de Música Catalunya, que enguany comptarà amb l’Agrupació Musical de Camarles, l’Escola i Banda de Música “la Ginesta” de Ginestar i la Societat Musical la Unió Filharmònica d’Amposta “la Fila”.

“És el segon any consecutiu que al festival hi participa una banda centenària de la federació. I poder celebrar aquests centenaris en un marc com és el Festival de bandes, ens fa molta il·lusió”, explica Josep Parés, president de la Federació Catalana de Societats Musicals, en referència a la participació l’any passat de la banda ampostina La Lira i a la participació en l’edició d’enguany de la banda també ampostina, la Fila, que preparà per al concert del 9 de juliol una versió de l’espectacle Gràcies, Ovidi. De part dels bons fins a la mort. Aquest muntatge, amb motiu de la commemoració del 20è aniversari de la mort del cantautor i actor d’Alcoi, Ovidi Montllor, mostra la versatilitat de la Fila, ja que el concert arranjarà cançons i poesies de Montllor a través de la veu del líder de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Arturo Gaya, el contrabaix de Kike Pellicer i la guitarra de Paco Prieto que actuaran acompanyats dels músics de la Fila, amb la direcció de Carles Royo Bages.

Aquest espectacle ocuparà la segona part del Festival. La primera part comptarà amb les actuacions de l’Agrupació Musical de Camarles, que amb la direcció de Joan Carles Julio López, interpretarà el pasdoble Segrelles, o la composició principal de la banda sonora d’Ernest Gold, del film de 1960 Exodus; i l’Escola i banda de Múia “La Ginesta” de Ginestar, que amb la direcció de Jacint Gisbert Serrat, interpretaran Shalom de Philip Sparke o el diveriment de Lionel Beltrán-Cecilia, Joe, a dog in the town.

La suma de les tres actuacions suposarà que un total de quasi 200 músics pujaran a l’escenari de la sala 1 Pau Casals de l’Auditori de Barcelona. Una ocasió per gaudir de les societats musicals, una gran barreja d’associacionisme i música de primera qualitat, que gaudeix de gran arrelament al territori. L’entrada de 6 € es pot adquirir a les taquilles de l’Auditori o per Internet, fent clic aquí.

Show More

Related Articles

Back to top button