Notícies

L’Aplec de Roquetes celebra el seu 50è aniversari en un concert de luxe al Palau de la Música

L'Aplec de Tardor de La Sardana de Les Roquetes es va celebrar diumenge 28 d'octubre, com cada any, al Parc de la Guineueta, pero una setmana més tard, diumenge 4 de novembre es va celebrar un concert al Palau de la Música per commemorar els 50 anys de l'aplec més veterà de Barcelona

L’Aplec de Tardor de La Sardana de Les Roquetes es va celebrar diumenge 28 d’octubre, com cada any, al Parc de la Guineueta, pero una setmana més tard, diumenge 4 de novembre es va celebrar un concert al Palau de la Música per commemorar els 50 anys de l’aplec més veterà de Barcelona.

El concert va comptar amb una primera part en la qual les cobles La Principal de la Bisbal, Montgrins, Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i La Principal del Llobregat, van oferir un repertori musical centrat en sardanes. Tot seguit en la segona part del concert la Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris ha ofert un concert de peces simfòniques, on ha interpretat obres com Sant Martí del Canigó de Pau Casals, que ha comptat amb la presència de les quatre principals tenores de les cobles convidades.

“Per la banda aquest concert suposa l’inici de la celebració del nostre 30è aniversari, ja que l’any vinent celebrem els 30 anys de la fundació de la banda, nascuda per iniciativa de l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes”, explica Daniel Navarro, mestre de tuba i trombó i director de la banda Simfònica Les Roquetes-Nou Barris, a més de fiscorn primer de la Cobla Marinada.

Daniel Navarro ha recollit el relleu del seu pare, Vicenç Navarro, un músic de Llíria (País Valencià) que ha estat un dels principals divulgadors del trombó a casa nostra. Seu és el mèrit d’haver fundat una banda a Barcelona, quan fa trenta anys la tradició de bandes a la capital de Catalunya no era el més habitual. Per unanimitat va obtenir la plaça de trombó a la Banda Municipal de Barcelona i probablement per enyorança va fundar la banda Simfònica Les Roquetes-Nou Barris que des d’aleshores ha comptat amb músics de l’ESMUC, estudiants de música i amateurs. L’excel·lència musical és quelcom que uneix pare i fill, de manera que actualment la Banda Simfònica Les Roquetes-Nou Barris. “No som una banda vinculada a cap escola musical, però treballem per oferir un bon nivell en els nostres concerts, en el futur ens agradaria començar a participar a concursos, per tal d’animar els músics i plantejar-los reptes que els il·lusionin”, exposa Navarro, fill.

Per acabar el concert del 4 de novembre al Palau de la Música, l’escenari del Palau de la Música es va fer petit, ja que van pujar-hi les quatre cobles i la banda per interpretar la sardana El Parc de la Guineueta, peça dedicada a l’Aplec de Les Roquetes, El cant de la senyera i Els Segadors. L’emoció de l’aplec més veterà de Barcelona, celebrat anys i anys al Parc de la Guineueta, es va traslladar per uns moments a la gran casa de la música.

Show More

Related Articles

Back to top button