Notícies

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès ofereix un Castell de musicals

L'habitual concert als Jardins del Castell de Sant Marçal tindrà lloc divendres 2 de juliol a les 21h

Quinze mesos després que la pandèmia obligués a guardar en un calaix el repertori que havia de sonar al concert del Castell per posar fi a la temporada 2019-20, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) reprèn el mític cicle de concerts al Castell de Sant Marçal el proper divendres 2 de juliol (21 hores) amb l’espectacle Un Castell de musicals.

Amb l’objectiu d’insuflar ànims als amants de la música del Vallès i voltants, l’entitat transformarà enguany el marc incomparable dels jardins del Castell de Sant Marçal en un escenari on es proposarà un recorregut per diferents musicals, sent West Side Story, el musical de culte de Leonard Bernstein, la columna vertebral, amb les cèlebres America i Mambo incloses

A la segona part, pujaran dos solistes a dalt de l’escenari i sonaran melodies que coneixeran totes les generacions, des de temes de musicals més clàssics fins a d’altres que han fet vibrar darrerament els més joves.  L’entitat fa temps que va al darrere del gènere del musical i enguany considera que és del tot idoni perquè el públic de totes les edats s’esvaeixi durant una estona. Els temes han comptat amb els arranjaments dels compositors catalans Gerard Pastor, Marta Urzaiz i Adri Mena, que han treballat àmpliament en el sector audiovisual i de les bandes sonores.

La direcció del concert serà a càrrec de Raúl Lacilla Crespo, que serà el debut en el cicle de concerts al Castell, la cita anual de l’AMCV. El jove director s’encarrega de la direcció de la banda des d’octubre de 2020. La batuta de la
Coral de l’entitat anirà a càrrec del mestre Manel Cubeles.

La producció comptarà amb un sol passi, que tindrà lloc a les 21 hores (obertura de portes a les 20 hores) i que complirà escrupulosament amb la normativa sanitària vigent que afecta els espectacles culturals a l’aire lliure, així com la resta del corpus normatiu que s’ha aprovat en aquesta pandèmia. En conseqüència, el concert serà d’un format reduït –s’ocuparà menys d’un 70% de l’aforament habitual– i per accedir-hi caldrà portar mascareta de forma obligatòria. L’organització garantirà l’entrada esglaonada i oferirà dispensadors de gel hidroalcohòlic al recinte.

Assajar en temps de covid-19

Per extremar la seguretat de la producció Un Castell de musicals, l’entitat també garantirà la distància social dalt de l’escenari i així ho està fent també durant els assajos previs.

En aquest sentit, els assajos segueixen estrictament les mesures de seguretat: es reparteix gel hidroalcohòlic amb regularitat, es pren la temperatura als músics i cantaires abans d’entrar i es compta amb recipients de desinfectant, entre d’altres mesures.

Aquests materials homologats han estat proporcionats a la formació per part de la Federació Catalana de Societats Musicals. Tampoc es comparteixen elements com les partitures o els faristols, i es porta mascareta en tots els moments en què el músic no ha de bufar.

Show More

Related Articles

Back to top button