Notícies

L’acte institucional del Dia de l’Associacionisme, amb la Symphocat Beat Band

L'acte començarà amb una actuació de la banda Symphonic Beat Band, seguit d'un Ball d'Homenatge, ballat per l'Esbart Sant Jordi

Dijous 7 de juny a les 19h se celebra l’acte institucional del Dia de l’Associacionisme Cultural al Centre Sant Pere Apòstol (carrer de Sant Pere Més Alt, 25, a Barcelona). Una acte, conduït per Rut Martínez, que inclourà algunes actuacions, així com les habituals distincions per a les entitats que celebren aniversaris destacats durant l’any 2018.

L’acte començarà amb una actuació de la banda Symphonic Beat Band, seguit d’un Ball d’Homenatge, ballat per l’Esbart Sant Jordi. Tot seguit hi haurà la benvinguda i salutació a càrrec de Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

A la part central de l’acte Fidel González i Hungria Panadero, de la Fundació Ferrer i Guàrdia, oferiran la conferència Les entitats de cultura al Panoràmic, que exposarà alguns resultats de la macroenquesta per a entitats, però amb el focus sobre les entitats culturals. La Symphonic Beat Band posarà un parèntesi musical, abans de l’acte de reconeixement de les entitats culturals que celebren aniversaris enguany.

Finalment l’acte es clausurarà amb la interpretació d’Els Segadors a càrrec de la mateixa banda que ha animat la vetllada.

El Dia de l’Associacionisme Cultural

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a reivindicar el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Show More

Related Articles

Back to top button