Notícies

La Valenciana ofereix el concert de primavera, amb il·lusions renovades i noves incorporacions

El concert, que tindrà lloc diumenge 6 de juny a les 12:30h del migdia, incorpora l’estrena de l’obra ‘Catalonia 1-0’, basada en els fets del referèndum

El concert de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona (SMPVB), coneguda com La Valenciana serà el primer concert després de l’enregistrament, sense públic i seguint totes les mesures de seguretat, organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, dins del marc del projecte Músiques al territori, que es pot veure fent clic aquí.

“Estem il·lusionats, percebem uns ànims diferents del novembre de l’any passat quan vam poder tornar a actuar. Malgrat tot, es percep més estabilitat. Enguany tenim músics que durant aquests mesos de parada ens han preguntat i s’han incorporat, així com d’altres que feia temps que no venia, que ara s’han animat”, explica Verònica Garcia, presidenta i músic de La Valenciana, davant del concert de Primavera.

El concert que tindrà lloc a les Cotxeres de Sants, diumenge 6 de juny a les 12:30h del migdia, serà una oportunitat per desplegar des de pasdobles com ara L’entrà de la Murta de Salvador Giner o Santander, d’Ernesto Pérez Rosillo, així com altres peces originàries per a orquestra com l’obra Estampes Mediterrànies, de Leopold Magentí Chelvi, que consta de quatre moviments, cadascun dedicat a un indret dels Països Catalans, entre d’altres obres.

Estrena de l’obra Catalonia 1-O

El concert també serà l’estrena de la composició de Wladimir Morales Adam, membre de la La Valenciana, que s’ha inspirat en els fets de l’1 d’octubre a diferents barris de Barcelona, abans, durant i després de les votacions.

“El concert no pot ser d’una gran durada per les restriccions, però ens il·lusiona presentar noves peces, així com algunes que estem preparant per a la participació de La Valenciana al Festival de Bandes de Música, que se celebra a L’Auditori el 21 de novembre”, exposa Garcia. La Valenciana serà una de les bandes de la 20a edició del Festival de Banes, una iniciativa de la FCSM, que enguany per contrarestar l’anul·lació del Festival de l’any passat, celebra el 4 de juliol la 19a edició, i el 21 de novembre, la 20a.

Les entrades per al concert de diumenge 6 de juny es poden aconseguir al web d’Entrapolis, fent clic aquí.

Show More

Related Articles

Back to top button