Notícies

La Unió Musical del Bages emociona en el concert a Sant Fruitós del Bages

La pandèmia no ha impedit que el característic concert al cobert de la màquina de batre s'hagi pogut desenvolupar, la tarda del diumenge 20 de setembre, respectant totes les mesures de seguretat.

El concert, a l’aire lliure, a l’esplanada del cobert ha permès gaudir a 200 persones de la proposta de la Unió Musical del Bages que ha unit música i poesia. Després d’una primera part en què ha sonat música descriptiva per a banda com ara Cassiopeia de Carlos Martins Marques, en la segona part temàtica s’ha donat pas a cançons populars catalanes separades per poemes que el dramaturg Jaume Puig ha recitat i en dues ocasions s’ha unit lletra i música; és el cas del Cant de la Senyera de Lluís Millet o El Cant dels ocells de Pau Casals.

Després de sonar composicions com Girona m’enamora, de Ricard Viladesau o l’himne de Sant Fruitós de Bages, amb música de Roger Julià i Satorra, arranjat com a sardana, l’eclosió final ha vingut amb l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, en la qual s’ha incorporat a la banda la Regidora de Cultura de Sant Fruitós, Laia Feliu, que va ser membre de la Unió Musical del Bages, durant molts anys.

El concert, que ha complert escrupolosament el “Protocol” donar per les Bandes de la FCSM, amb la supervisió i conformitat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el vistiplau del Procicat, ha suposat un impuls d’energia per a la Banda Unió Musical del Bages.

El concert ha complert escrupolosament el “Protocol” donar per les Bandes de la FCSM
Show More

Related Articles

Back to top button