Notícies

La música omplirà les places de la Sénia en el segon Obrador

El cap de setmana de l'1 al 2 de juny se celebra el segon Obrador dins del festival Músiques en Terres de Cruïlla.

El cap de setmana de l’1 al 2 de juny quatre propostes artístiques ompliran de música la Sénia, dins la segona edició de l’Obrador de les Músiques en Terres de Cruïlla. Una oportunitat per gaudir de grups que sovint neixen al si de les escoles de les bandes de música.

Un dels objectius de l’Obrador és afavorir l’efervescència artística i la col·laboració entre diferents escoles de música, per aquest motiu al llarg del proper dissabte i diumenge no només el públic gaudirà dels concerts de Decadense Sax Duo (dissabte 1 de juny a les 18h), Windy Coast Band i The Jazz Friends Band (dissabte a les 20h) i Vents a cinc (diumenge 2 de juny a les 12h del migdia), sinó que hi haurà una jornada de treball (dissabte de 10h a 13h) i una trobada de Grups de Danses Tradicionals (diumenge a les 17h).

El tret de sortida de l’Obrador és la sessió de treball Crear xarxes per a fer visible la música de banda i promoure’n la professionalització (dissabte, Centre Obrer de la Sénia de 10h a 13h), a la qual assistiran directors de banda i directors d’escoles de música per debatre la creació de xarxes que enriqueixin els estudis i la pràctica musical.

Els saxos de Jordi Sabater i Aaron Lara del duet musical Decadense Sax Duo ompliran la plaça Major (dissabte a les 18h), amb un concert en el qual els dos músics porten a una nova dimensió la música de cambra. El grup explora els límits del saxo ampliant el ventall de possibilitats sonores de l’instrument, des de la dolçor a la passió.

Després de l’actuació dels saxos de Sabater i Lara, la Windy Coast Band oferiran una cercavila des del Centre Obrer fins a la plaça Major (dissabte 19:30h), on actuarà aquest grup que homenatja el primer jazz, espirituals negres, blues, així com composicions de Duke Ellington o Louis Armstrong, entre d’altres.
A continuació, a la plaça major hi actuaran els The Jazz Friends Band, un col·lectiu de músics del Camp de Tarragona que oferiran una selecció variada de clàssics del jazz vocal i instrumental. Per si algú (segur que molts) encara té ganes de festa, l’actuació es clourà amb un espectacle de DJ’s.

L’endemà el quintet Vents a Cinc oferirà un concert vermut (diumenge a les 12h) a la terrassa del Centre Obrer de la Sénia. El grup, format el 2014 està format per Lluch Pio (flauta), Marc Borrás (oboè), Oriol Navarro (clarinet), David Gelabert (fagot), Edgar Rodríguez (trompa) i Ivan Bonet (percussió). El grup oferirà un repertori que recorrerà un segle de música, des de 1920 a l’actualitat.

El punt final a l’Obrador serà la Trobada de Grups de Danses Tradicionals (plaça Catalunya, 17h), que agruparà els Dolçainers de Joventuts Unides, l’Esbart Dansaire Rapitenc, el Grup de Danses de la Jana, el Grup de Ball de Jota Planera, Grup de Jotes Sarabastall, el Grup de Jota “la Gandaia“, el Grup de Jota de l’Aldea i el Grup de Jota de la Casa d’Andalusia de la Sénia.

Un cap de setmana de propostes situades entre la música de banda, el jazz i la música tradicional que demostren que amb el seu Obrador el Centre d’Estudis Seniencs i l’Agrupació Musical Senienca de la Sénia estan posant les bases sobre les quals músics de banda i d’escoles de banda construiran els grups d’un demà que es revela ric.

Show More

Related Articles

Back to top button