Notícies

La Fila prepara una trobada de bandes juvenils plena de música i humor

La 19a Trobada de andes Juvenils s'inclou dins dels actes programats per tot Catalunya per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural Català (DASC), que es commemora cada 4 de juny

Dissabte 3 de juny, a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta tindrà lloc a les 17h la 19a Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya Ciutat d’Amposta. L’activitat enguany coincideix amb el centenari de la Unió Filharmònica, coneguda com la Fila, i es preveuen novetats.

La principal és la voluntat de fer l’acte més dinàmic i lúdic per als assistents, on la bona música es combini amb l’humor que aportaran el grup de teatre Crea, que no només faran de presentadors de l’acte, sinó que han preparat gags humorístics entre les actuacions de les deu bandes que hi participaran. “El grup fa tres mesos que grava en vídeo les bandes, de manera que abans de cada actuació projectaran els muntatges”, explica Cinto Gisbert, director de l’Escola de Música de la Unió Filharmònica i director de la banda sorgia en el seu si, la Banda de l’Escola de Música de la
Unió Filharmònica.

La 19a Trobada de andes Juvenils s’inclou dins dels actes programats per tot Catalunya per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural Català (DASC), que es commemora cada 4 de juny.

Deu formacions participants

“L’objectiu de la trobada és fomentar i difondre la cultura musical, que entre els més joves es coneguin i tinguin un intercanvi musical”, explica Gisbert, també professor de clarinet, sobre la trobada juvenil, a la qual la Fila, com a organitzadors de l’acte envien la invitació a totes les bandes d’escoles de música. Enguany hi participen 10 formacions juvenils de diferents escoles de música de les Terres de l’Ebre i del Baix Mestrat: l’Escola Municipal de Música d’Alcanar, l’Escola de Música de la Societat Musical Espiga d’Or de Deltebre, Escola de Música de la Unió Musical de Masdenverge, Escola de Música de l’Associació Musical Senienca de la Sénia, Escola de Música de La Lira Ampostina d’Amposta, Escola de Música Sant Llorenç de La Galera, Escola de Música Manel Martínez i Solà de Jesús, Escola de Música Germans Arasa Los Flarets de Santa Bàrbara, Escola de Música de l’Associació Musical Filharmònica Rossellana de Rossell i Escola de Música de La Unió Filharmònica d’Amposta.

Cal destacar que l’Associació Musical Filharmònica Rossellana de Rossell, de la qual hi assistirà ala seva banda de música, és també una societat centenària, cosa que demostra el gran arrelament al territori de les bandes de música.

Amb la incorporació del grup de teatre CREA es preveu que la trobada sigui recordada amb l’excel·lència dels diversos actes que la Fila ha programat per celebrar el seu centenari. Ara bé, l’any vinent també s’hi hauran d’esforçar, ja que la trobada celebrarà el seu vintè aniversari.

La Trobada de Bandes de Música Juvenils de Catalunya Ciutat d’Amposta s’inclou dins dels actes programats per tot Catalunya per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural Català (DASC), que es commemora cada 4 de juny.

Show More

Related Articles

Back to top button