Notícies

La FCSM s’adhereix al Manifest en defensa de l’educació musical de la Plataforma per l’Educació Musical

El manifest neix de la preocupació sobre les modificacions curriculars que menyspreen i posen en perill l'educació musical

El passat dimecres 29 de novembre va tenir lloc a l’Escola Pompeu Fabra de Vilanova i la Geltrú l’acte de presentació de l’associació Plataforma per l’Educació Musical (PEM). La PEM és una associació formada per especialistes de música de Primària i Secundària que té com a principal objectiu defensar i vetllar pel dret dels infants i adolescents de Catalunya a rebre una educació musical de qualitat durant l’etapa d’educació obligatòria (primària i secundària).

Tot i que la presentació oficial com associació es va celebrar el 29 de novembre, l’activitat de la plataforma es remunta fins al març de 2022, moment en què es va redactar un Manifest en defensa de l’Educació Musical i es va començar una campanya de recollida d’adhesions. Podeu llegir el manifest sencer aquí: PDF Manifest en defensa de l’educació musical

La plataforma ja ha aconseguit gairebé 5000 signatures a títol personal i desenes de suports per part d’entitats, entre les quals podem trobar la Federació Catalana de Societats Musicals, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, l’AEMCAT, les Audicions escolars, la Batuescola, l’USTEC-STES, el CGT Ensenyament i la KUNDE, així com diverses associacions de famílies i centres educatius. També ha rebut el suport de diversos ajuntaments de Catalunya, que han aprovat una moció al ple municipal donant suport al manifest.

Des de la FCSM donem tot el nostre suport al manifest perquè tot i que la formació musical dels membres de les bandes es duu a terme a les escoles de música de les entitats, entenem que l’educació musical a les escoles i instituts és essencial a l’hora d’apropar els infants i adolescents a la música per tal que la coneguin i la puguin gaudir, ja sigui com a intèrprets o com a públic, i així fer que la música segueixi sent una part important de la cultura i la societat catalanes.

La Plataforma per l’Educació Musical ha reactivat la campanya de recollida de suports, especialment per part d’entitats del món educatiu i cultural. Per aquest motiu, des de la FCSM volem compartir el seu manifest i demanar el vostre suport a les seves reivindicacions. Per a fer-ho (tant a títol personal com en nom de la vostra entitat), només cal que empleneu el formulari que trobareu aquí: formulari adhesió.

Show More

Related Articles

Back to top button