Notícies

La FCSM demana incloure el personal de les escoles de música i dansa en la vacunació contra la Covid-19

La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) ha sol·licitat a la consellera de Salut Alba Vergés actualitzar l’estratègia de vacunació

La FCSM s’adreça a la consellera de Salut amb l’objectiu que en l’estratègia de vacunació es creï un subgrup addicional als ja existents per als docents i personal de les Escoles de Música i Escoles de Música de Dansa, que depenen tant de corporacions locals com d’entitats privades sense ànim de lucre.

Si la cultura és un bé essencial, cal incloure un nou grup

D’acord amb les competències en matèria sanitària de la Generalitat de Catalunya i les de l’Estat, en aquests moments de pandèmia es considera necessària la col·laboració entre ambdues administracions.  Així, la petició de la FCSM demana l’actualització del document “Estratègia de vacunació enfront de la Covid-19 a Espanya”, publicat pel Ministeri de Sanitat, el 26 de febrer de 2021, en el qual contempla els col·lectius, als quals es refereix com a Grup 6, que duen a terme una funció essencial per a la societat.

D’aquesta manera s’agrupen en diferents subgrups els col·lectius en actiu amb aquesta consideració d’essencials. Essent el 6A per a forces i cossos de seguretat, afegint-hi emergències i forces armades; 6B: docents i personal d’educació infantil i educació especial i, per últim, grup 6C per a docents i personal d’educació primària i secundària.

La FCSM demana, tenint en compte que la cultura ha estat declarada bé essencial al nostre país, que s’inclogui un subgrup addicional per al personal de les escoles de música i escoles de música i dansa.

Amb aquesta petició la FCSM dona resposta a la crida de la Confederació Española de Societats Musicals (COESM). En representació de les bandes, la COESM ha adreçat una petició a la ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo, per aconseguir incloure el personal docent i d’atenció de les escoles de música. Atès que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut està integrat pel Ministeri de Sanitat com per totes les comunitats autònomes s’espera que les diferents federacions traslladin aquesta demanda a les seves respectives comunitats autònomes. Cal destacar que el ministre de Cultura, arran de la pandèmia, ha considerat la cultura “bé de primera necessitat”.

Show More

Related Articles

Back to top button