Notícies

La FCSM & Banda i Cobla de Blanes viatgen a Villach a l’Aplec Internacional

L'expedició participarà a l'acte d'Adifolk des del 15 fins al 19 de juny.

La banda FCSM&Banda i Cobla Santa Maria de Blanes participaran al 35è Aplec Internacional d’Adifolk que tindrà lloc a la ciutat austríaca de Villach.

La participació de la Banda i Cobla Santa Maria de Blanes, que a Villach actuarà en qualitat de banda és la representació que la cultura popular, i concretament la música de bandes és ben viva, ja que es tracta d’una banda principalment formada per joves i infants. Sobre la base d’aquesta banda la FCSM ha incorporat diferents músics, d’aquí el nom FCSM&Banda i Cobla Santa Maria de Blanes, esdevenint una banda federal per a l’ocasió.

L’expedició, formada per unes 69 persones, arribarà a Villach dijous a la nit. Per tal de començar els actes l’endemà: l’acte institucional amb les autoritats, i el primer dels actes, l’espectacle de benvinguda, que englobarà les diferents manifestacions de cultura catalana a Villach, a la plaça principal a les 19:30h. Tot seguit hi haurà un cercavila d’imatgeria festiva on la banda hi posarà la música acompanyant les diferents figures d’arreu de Catalunya que s’hauran desplaçat.

L’endemà, dissabte 17 de juny, la banda participarà al gran cercavila (10:30h), per continuar amb la segona nit de festa d’Adifolk, que intenta recrear una festa major amb tots els elements de la cultura popular catalana. Diumenge, després d’un nou cercavila matiner, serà un dels moments més esperats per la banda amb un concert a la plaça Major, seu dels principals actes, la Rathausplatz. El concrt començarà a les 11:30h i durarà més d’una hora. I la banda tornarà a posar la nota musical, conjuntament amb altres grups de Folk, i cobles que s’han desplaçat per l’espectacle de clausura a les 19:30h a la Rathausplatz, que durant tres dies serà el punt neuràlgic de la cultura popular catalana.

El viatge i l’estada de la FCSM&Banda i Cobla de Blanes és possible gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button