Notícies

La Beat Band de la Symphocat recupera el seu swing en el nou enregistrament de Músiques al Territori

La gravació s’ha dut a l’Espai 30, al barri de la Sagrera, dissabte 28 de novembre, a porta tancada i seguint tota la normativa vigent

“Aquestes gravacions donen certesa en un temps dominat per la incertesa”, explica Gerard Mena, nou president de l’Associació Musical Symphocat, que agraeix la iniciativa de la Federació Catalana de Societats Musicals, “que posa tots els mitjans a disposició per enregistrar els concerts de manera professional, i això ens dóna motivació i encara més ganes de seguir treballant”.

“L’objectiu és aconseguir generar moviment entre les bandes; els músics tenen ganes de tocar i amb aquests concerts, a porta tancada i seguint totes les directrius del Procicat, aconseguim que els músics toquin”, exposa Joan Cañagueral, president de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). A més de les normes del Procicat, les bandes de música segueixen el protocol de la FCSM, publicat a la web de la Generalitat i validat per les autoritats corresponents.

“La federació ha posat a la nostra disposició molts recursos i quan tens la sensació que les coses des del punt de vista tècnic es fan bé, això encara ens estimula més a posar-hi cos i ànima”, expressa Joan Vayreda, director de la Beat Band. El concert ha presentat un repertori que Vayreda considera variat. “A diferència d’altres concerts, on la Beat Band ha comptat amb ballarins o cantants, per aquesta ocasió hem apostat per diferents estils, des d’obres originals escrites per a banda com la primera suite militar de Gustav Holst, un arranjament de It don’t mean a thing de Duke Ellington, que ha arranjat un membre de la banda, en Jordi Sanz; temes de swing jazz o, entre d’altres, una adaptació del Trencanous de Txaikovski que juga amb el swing”.

Una banda juvenil amb reptes de futur

L’Associació Musical Symphocat, entitat que auspicia la Beat Band, recentment ha viscut un canvi de junta que ha portat a la presidència en Gerard Mena -també oboista de la Beat Band- i un nou concepte d’autogestió entre els músics, que es dividiran per diferents equips (música, so, logística…). Això suposa un repte, que s’ha vist reforçat amb el concert enregistrat el 28 de novembre i que ben aviat es podrà veure per les xarxes de la FCSM i les de la Beat Band. “Han demostrat molta voluntat de treball; aquest concert serà molt positiu per a tots, tant per a la banda, com per a la federació”, exposa Cañagueral.

En aquest mateix sentit Vayreda reflexiona sobre la joventut de la banda: “Són una banda molt jove, amb molta energia, una energia que els ve de dins, però és vulnerable, i la invasió que ha suposat la Covid-19 els ha afectat els ànims. Aquest concert serà clau per començar el gener vinent amb una altra energia”. “La federació ens ha posat els mitjans, nosaltres hem posat la motivació i la força”, afirma Mena, amb esperança.

Show More

Related Articles

Back to top button