Notícies

La Banda Simfònica Infantil Nacional de Catalunya oferirà els concerts inaugurals a Reus i Barcelona

Els 112 primers membres han estat escollits d'entre 200 sol·licituds, i des del juliol des de casa han estudiat les partitures

La BANSIC (Banda Simfònica Infantil Nacional de Catalunya) ja és una realitat: a hores d’ara (la setmana del 3 al 8 de setembre), 112 nens participen en una estada intensiva a una casa de colònies a Prades (Baix Camp), que els prepararà per als dos concerts inaugurals, que tindran lloc dissabte 8 de setembre a les 19h al Teatre Fortuny de Reus i el dia 11, Diada Nacional, a les 19h a l’Auditori de Barcelona.

Els dos concerts comptaran amb Carles Llorente, com a director titular, i Salvador Brotons, com a director convidat, el qual actualment és el director de la Banda de Música de Barcelona. Serà una oportunitat per poder gaudir en directe dels 112 nens seleccionats, d’entre els 10 i 16 anys, els quals alguns o molts d’ells en el futur seran músics professionals. Al llarg d’enguany ells seran la primera fornada d’una pletòrica BANSIC, recent inaugurada.

L’objectiu d’un projecte com la BANSIC és mantenir-se estable al llarg dels anys i cada any renovarà els seus membres, de manera que els nens i nenes que en formin part, els quals hauran estat seleccionats prèviament, gaudiran d’estades de formació, i un programa de concerts.

Els 112 primers membres han estat escollits d’entre 200 sol·licituds, i des del juliol des de casa han estudiat les partitures. Abans del concert del dissabte 8 de setembre, durant una setmana hauran rebut formació i assajat de manera intensiva les obres amb diferents professors per perfeccionar les partitures i el domini dels instruments, entre ells, el mateix Brotons assajarà amb els nens el divendres i dissabte hores abans del concert. Els dos concerts, el del 8 de setembre a les 19h al Teatre Fortuny de Reus i el del dia 11 de setembre, també a les 19h, a l’Auditori de Barcelona, són d’entrada gratuïta fins a emplenar aforament.

Show More

Related Articles

Back to top button