Notícies

La Banda Simfònica de les Illes Balears oferirà a Alcanar un homenatge a la mediterrània

El concert tindrà lloc dissabte 11 de desembre a les 19h al Centre Cívic

Més de 90 músics arribaran procedents de diverses bandes de les Illes Balears, formant la Banda Simfònica de les Illes Balears, que, dirigida per Tomeu Aulí, ompliran el Centre Cívic d’Alcanar d’un monument musical als sons que ens uneixen; no debades el concert porta per títol Concert de Música Mediterrània. Compartint tot allò que ens uneix. L’espectacle, d’entrada lliure, se celebrarà dissabte 11 de desembre a les 19h i ha estat fruit de la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals amb la Federació Balear de Bandes de Música i Associacions Musicals, amb el suport de l’Ajuntament d’Alcanar.

El concert recorrerà diferents estils des del pasdoble (Sabas de Sabin Bikandi i Sanz-Espert), a la suite Simfònica Alejandro Magno, del compositor Miquel Morales, que serà present al concert. Fins a picades d’ullet al repertori popular com la Malaguenya de Barxeta, amb la qual Azael Tormo s’hi ha inspirat, entre d’altres.

Estrena a Catalunya d’Escenes de Ses Salines

El Centre Civic d’Alcanar (C/ Ramon i Caja, 45) serà l’escenari de la rigorosa estrena a Catalunya de l’obra Escenes de Ses Salines, obra amb la qual Jesús Santandreu, a través de quatre moviments, evoca des del passat llegendari -el naixement d’Aníbal el més valent dels generals cartaginesos-, a la personalitat festiva i els ritmes populars del petit municipi del Migjorn de Mallorca. Ses Salines, a més de ser un municipi amb unes platges meravelloses, destaca per la Colònia de Sant Jordi, un nucli creat al voltant d’una salinera explotada des de l’època romana. L’obra posa sonoritats als vidres que es formen quan l’aigua, estancada, s’evapora.  Els dos moviments restants ens submergeixen en el passat pagès del municipi, inspirant-se amb el tema mallorquí s’ Engegada, així com amb els dolços de dies de festa.

Una banda federal consolidada

La Banda de Música de la Federació Balear, la Banda Simfònica de les Illes Balears, s’emmarca dins dels projectes de promoció musical de la federació i té l’objectiu no només de representar-la, sinó permetre als músics que en formen part treballar un repertori diferent i més dificultós del que podrien dur a terme a les seves societats d’origen.  El projecte es forma de músics de diferents bandes i associacions federades, amb la direcció des de 2019 de Tomeu Aulí, director també de la Lira Esporlerina, format en grau superior de música en l’especialitat de clarinet, amb Premi d’Honor de Fi de Grau pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

“És un plaer estrènyer llaços amb els nostres veïns i amics de la Federació Balear i per la qualitat de la formació i les peces el concert serà un esdeveniment”, afirma Joan Cañagueral, president de la Federació Catalana de Societats Musicals, que afegeix el reconeixement a l’Ajuntament d’Alcanar, en especial al seu Alcalde, Joan Roig, i a la seva regidora de Participació Ciutadana i Joventut, Meritxell Ulldemolins.

Show More

Related Articles

Back to top button