Notícies

La Banda Simfònica de Barcelona arranja per primera vegada músiques de ball peruanes a l’espectacle de dansa i música ‘Aires Latinos’

La companyia "Perú, ritmos y costumbres", un total de 17 membres, ballaran marineres, huaylas i vals criolls al concert del dissabte 12 de desembre al Casal Catòlic de Sant Andreu, a les 17h

La proposta de la Banda Simfònica de Barcelona (BSB) pretén oferir un concert amb molta força i color, necessari en els moments que vivim. El concert presenta una direcció partida entre Antònia Luengo, directora titular i fundadora de la BSB, i Erick Hans Brachowicz, primer clarinet de la BSB, que dirigirà la BSB en els tres quadres de balls peruans que oferirà el concert: marineres, un mix de huaylas, la música que es balla pel carnaval i vals crioll.

L’espectacle comptarà amb el ball dels 17 membres, entre adults i nens, de la companyia “Perú, ritmos y costumbres“, dirigida per Gisela Ramírez i Walter Sánchez. Tots ells abillats amb els colorits vestits típics per a cada un dels quadres de ball. A més, entre els quadres peruans ballats, la BSB, sota la batuta d’Antònia Luengo, interpretarà composicions que transportaran els espectadors a la música llatinoamericana: la samba Aquarela do Brasil, el bolero Quizás, Quizás, la rumba-guaracha El cumbachero i el Mambo de Pérez Prado.

Estrena mundial dels arranjaments per a banda

El concert del 12 de desembre al Casal Catòlic de Sant Andreu (Esbart Maragall), a les 17h, suposa que per primera vegada s’escoltarà la música de les danses peruanes arranjades per a banda simfònica. Les danses es ballen acompanyades per una formació de clarinets, bombardins, trompetes i percussió. Específicament per al concert les marineres, huaylas i vals criolls s’han adaptat per a la formació d’una banda simfònica com ho és la BSB, que inclou violoncels, contrabaixos, etcètera. “No s’havien arranjat mai aquestes danses per a banda. Ha estat un procés que he gaudit molt i el nostre objectiu és que el projecte tingui continuïtat durant l’any 2021“, explica Luengo, catedràtica de música a l’Institut Valldemossa de Barcelona, i que entre els seus títols compta amb el superior de composició i instrumentació.

“El concert serà molt especial per a la BSB, que sempre ha acollit músics de diferents nacionalitats, siguin nouvinguts o no, per tal de potenciar la interculturalitat. Com que a la banda tenim molts peruans hem descobert plegats una música plena de força que, juntament amb les danses de “Perú, ritmos y costumbres“, ajudaran al públic a viure un moment de distensió”, afegeix Luengo, sobre el concert, que és gratuït, amb taquilla inversa.

Per tal de controlar que no se sobrepassi l’aforament els assistents han de reservar la seva entrada al següent enllaç, fent clic aquí.

Show More

Related Articles

Back to top button