Notícies

La Banda Municipal de Lleida participa en un festival de Salònica

Al llarg dels dies, a Salònica hi ha hagut també una trobada de directors que ha fet possible estrènyer els llaços entre les bandes principals

Acabat d’aterrar de Salònica, la segona ciutat grega, capital de la regió de la Macedònia Central, Amadeu Urrea, president i director de la Banda Municipal de Lleida explica que la participació en la 20a edició de Festival Internacional Youth, del 23 al 27 d’agost ha permès veure diferents maneres d’entendre les bandes musicals i ha estat tot un aparador per mostrar al món el Festival Fem Banda, un festival organitzat per la banda i que en la pròxima edició del 2018 celebrarà 15 anyets.

La Banda Municipal de Lleida ha participat conjuntament amb la banda Armonia de Xipre, la banda municipal de la ciutat de Cisternino d’Itàlia, la Banda jove d’orquestra i majorettes de Lovech, Bulgaria; tres bandes gregues (Orpheus Lagadas, Sindos i Magic Bras Orchestra), així com la banda de la Universitat Tècnica de Riga, de Letònia. “Aquest contacte ha permès veure diferents maneres de viure el fet de les bandes municipals, des del caràcter festiu de la banda letona amb la presència destacada de les seves majorettes i un repertori basat en cançons de cultura popular, o el caràcter marcial de la banda Magic Brass de Lamia, amb els seus músics amb vestits similars als militars, o altres maneres de concebre les bandes musicals d’una manera més simfònica, amb instruments de corda, com la banda italiana, que comprèn una manera similar a la nostra d’entendre les societats musicals”, resumeix Amadeu les diferents bandes amb les quals han conviscut aquests dies.

El fet de conviure ha estat essencial en aquest festival, i marca la diferència amb altres estades que la Banda Municipal de Lleida, membre de la World Association for Symphonic Bands (Associació Mundial de Bandes Simfòniques), ha dut a terme en festivals internacionals. Al llarg de tres escenaris de Salònica, cada banda ha ofert un concert en cadascun dels escenaris, seguit de passacarrers. A més, com a novetat especial del certamen grec en la celebració de la seva 20a edició, s’ha creat una banda de música del festival, integrada per una selecció de músics de les vuit bandes participants. Aquesta banda, que durant els dies del festival va realitzar dos assajos, ha ofert un concert en la Cerimònia de Clausura.

“Hem fet fira”

Al llarg dels dies, a Salònica hi ha hagut també una trobada de directors que ha fet possible estrènyer els llaços entre les bandes principals. En aquesta ocasió Urrea ha pogut presentar el festival Fem Banda, que la banda Municipal de Lleida coorganitza amb l’ajuntament de la ciutat. “Bandes com la italiana amb la qual hem trobat una proximitat no només geogràfica, s’han mostrat molt interessades; com se sol dir: hem fet fira”.

El Fem Banda de Lleida, festival que combina l’exhibició amb el concurs, a mitjans de setembre publicarà les bases de participació, de manera que podrà constatar la bona rebuda que ha tingut entre les bandes. El Fem Banda es un certamen internacional que anualment aplega més de sis-cents músics. “Esperem que algunes d’aquestes bandes ens acompanyin en la propera edició, que serà especial: farem 15 anys”, exposa satisfet Urrea.

Show More

Related Articles

Back to top button