La banda L’Espiga d’Or de Deltebre i la Lira Roquetense enregistraran els seus concerts dins el marc de les Músiques al territori
El cap de setmana del 5 i 6 de desembre s'enregistraran els dos concerts a porta tancada i seguint la normativa vigent

Per a la Societat Musical l’Espiga d’Or de Deltebre el concert suposa una injecció de motivació per a músics i cantaires que no han pogut celebrar el 40 aniversari del naixement de la societat musical. “El concert és una manera d’acabar amb bon sabor de boca l’any del 40 aniversari de la creació de la banda, però que no hem pogut celebrar per la pandèmia”, explica Margarita del Barrio, presidenta de la Societat Musical Espiga d’Or a les portes del concert del 5 de desembre, que tindrà lloc a porta tancada al Centre Fuvial del Delta de Deltebre.
El projecte Músiques al territori és una iniciativa de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) que consisteix a mantenir actives les bandes per mitjà de la gravació de concerts, a porta tancada, amb alts estàndards professionals de so i imatge. Uns enregistraments que ja s’han dut a terme amb èxit en les bandes següents: Verge dels Prats de l’Aldea, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes. A més es preveuen realitzar altres gravacions abans de finalitzar el present any.
Els músics de la Societat Musical l’Espiga d’Or i del cor de l’escola homònima vinculada a la banda enregistraran un concert, dirigit per Joan Biosca, que recorrerà diferents estils, des de la banda sonora de Cinema Paradiso, com a homenatge al compositor Ennio Morricone, fins a cançons populars com Lo Carrilet de la Cava; l’arranjament per a banda de la sardana La Santa Espina, o composicions contemporànies com la banda sonora de La la Land. Amb alguna picada d’ullet a les festes nadalenques a través de la versió en català de All I want for Christmas is you.
Pel que fa al concert de la Lira Roquetense els músics, amb la direcció de Denís Casanova, interpretaran cançons populars com la Gran Jota Tortosina, amb els arranjaments per a banda de Joan Moreira, Cançons de mare – temes folklòrics de Cullera i la Ribera Baixa, de Rafael Taléns Pelló; així com, entre d’altres, l’himne pasdoble del poble, Roquetes, de Pedre Tel o l’Himne a la Lira, de Josep Miravalls. “Serà un concert molt arrelat al territori i estem molt emocionats de dur-lo a terme”, exposa Jordi Suazo, president de la Societat Musical la Lira Roquetense, sobre el concert del diumenge 6 de desembre al Pavelló Municipal de Roquetes.
El projecte ‘Músiques al Territori’, amb el suport de la conselleria de Cultura, té l’objectiu d’activar les manifestacions musicals de les seves bandes federades. Així, la FCSM posa els mitjans tècnics per a l’enregistrament d’un concert que reculli una part de músiques del nostre país, cançons vinculades als indrets de la banda, amb d’altres peces que cada director desitgi introduir. Les gravacions no són obertes al públic, es respecta i protegeix el “grup de convivència” que estableix el Pla de represa de les arts escèniques i musicals i el propi “Protocol de la FCSM”, publicat a la web de la GENCAT oportunament validada per les autoritats corresponents.
Des de la FCSM i ambdues societats musicals es reconeix l’aposta dels Ajuntaments de Deltebre i de Roquetes per a l’enfortiment de llurs societats musicals, així com els suports dedicats als enregistraments,
Els concerts ben aviat estaran disponibles als canals de la Federació Catalana de Societats Musicals, així com als de les dues bandes. A més, farà entrega d’una còpia digitalitzada a la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya per incorporar el projecte als arxius de la Conselleria de Cultura.