Notícies

La Banda i la Coral de Cerdanyola del Vallès s’enfronten a l’òpera

En el concert Òperes per Santa Cecília, la Banda i la Coral recuperaran, juntes sobre l'escenari les àries amb cor més famoses de La Traviata i Nabucco

L’Associació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) inaugura aquesta temporada la seva segona dècada de vida. I el concert de Santa Cecília serà el primer plat fort del curs. Coincidint amb la festa de la patrona dels músics, les dues formacions actives de l’entitat oferiran el repertori que han treballat des de l’estiu, que en aquest cas té una temàtica definida i agraïda: l’òpera. Serà el proper dissabte 24 de novembre a les 19h al teatre de l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès. Les entrades ja estan disponibles al web de l’entitat encara que, si no s’han exhaurit, també es vendran a taquilla dues hores abans del concert. Tenen un preu de 4 euros (a excepció dels socis, que tenen una entrada de franc).

En el concert Òperes per Santa Cecília, la Banda i la Coral recuperaran, juntes sobre l’escenari de l’Ateneu (Carrer de la Indústria, 38-40, Cerdanyola del Vallès) les àries amb cor més famoses de La Traviata i Nabucco, dues òperes de Giuseppe Verdi. Serà la traca final d’un programa en què participarà la Coral, dirigida per Manel Cubeles, i la Banda que, de nou amb Gerard Pastor a la batuta, oferirà en solitari Earthdance, una de les peces més destacades de l’últim Concert al Castell, i un homenatge al polifacètic George Gershwin amb el saxofonista cerdanyolenc Josep Mas, que actualment es troba a Zuric (Suïssa) fent un màster d’interpretació.

Canvis a la batuta

Després d’acomiadar Irene Delgado amb l’espectacle Un Castell Còsmic, celebrat al Castell de Sant Marçal a finals de juny, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) ha bastit una nova proposta al capdavant de la direcció artística de la Banda. L’entitat ha apostat per una direcció artística bicèfala amb cares conegudes pels seus seguidors. Després de reunions amunt i avall, aquesta temporada ostentaran la direcció artística la Banda Gerard Pastor i Álvaro Lafuente, el primer com a batuta principal i el segon com a arranjador de confiança.

D’entre les propostes de caire musical i social que l’AMCV està programant durant tota la temporada, destaquen –a banda dels concerts habituals– un concert de la Coral a Sestao (País Basc); un altre de la Banda a França i una festa de celebració del 20è aniversari, que estarà oberta a tothom i tindrà lloc a Cerdanyola del Vallès pels volts de la Primavera.

Gerard Pastor, un viatge d’anada i tornada

Director titular de la Cobla Simfònica de Catalunya i convidat a la Jovenívola d’Agramunt, la Jovenívola de Sabadell, la Cobla de Cambra i la Banda de l’AMCV per al 18-19; Gerard Pastor està desenvolupant actualment una important tasca concertística, de composició per audiovisuals i també discogràfica, amb 4 àlbums al 2018. De fet, Álex Gorina es va referir a la seva BSO de Jean-François i el sentit de la Vida (una pel·lícula de Sergi Portabella) com “la millor Banda Sonora de l’any (2018)”.

Aquest any, l’activitat del sabadellenc com a conferenciant també s’ha vist notablement augmentada amb compromisos a ciutats tant diverses com Hamburg, Madrid, Bamberg, Barcelona, Vic, Alacant o Rennes. Entre els seus propers projectes destaca la BSO de Barcelona 1714 que s’estrenarà als cinemes durant el 2019.

Álvaro Lafuente, un músic ben arrelat a Cerdanyola

Compositor, director i mestre de música cerdanyolenc, en l’actualitat realitza estudis de doctorat en educació a la UAB. Va iniciar els seus estudis musicals a l’escola municipal Aulos i va culminar-los al centre Katarina Gurska, on va obtenir el títol de Màster en Composició per a Mitjans Audiovisuals atorgat pel Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Premi SGAE Nova Autoria a la millor banda sonora original al Festival de Sitges 2013 pel curtmetratge Dinosaurio, en col·laboració amb Furius Music. Entre les seves obres destaquen el musical Dummy Up, estrenat el 2010 al teatre de l’Ateneu de Cerdanyola per Veus Sense Fronteres, i les bandes sonores del videojoc Nihilumbra, dissenyat per Kevin Cerdà (Premis “App Store Best of 2012: Hidden Gems”, “Premi Generació Digital 2012 – Millor Joc” i “Three Headed Monkey Awards”), i Carlos, Rey Emperador, el videojoc oficial de la sèrie de RTVE. Ha dirigit diverses formacions corals i instrumentals de la ciutat, inclosa la Banda i la Coral de l’AMCV, i ha arranjat centenars d’obres per a banda, orquestra, cor i altres formacions musicals.

Show More

Related Articles

Back to top button