Notícies

La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes protagonitza el nou enregistrament de les músiques al territori

La gravació s’ha dut a terme sense públic, a porta tancada, respectant la normativa vigent.

L’enregistrament s’emmarca dins del projecte Músiques al territori, l’objectiu del qual és mantenir l’activitat de les bandes amb la gravació de concerts a porta tancada que s’emetran pels canals de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) i de les bandes participants. L’Auditori de l’hotel Evenia Olympic Garden de Lloret de Mar ha acollit la gravació dissabte 14 de novembre de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes que s’ha realitzat per un equip professional d’imatge i so. Un cop s’editi, el concert serà posat a disposició de la banda federada i el canal de YouTube de la Federació Catalana de la Federació Catalana de Societats Musicals oferirà l’enregistrament gratuïtament.

La gravació s’ha dut a terme respectant i protegint el “Grup de Convivència” que estableix el Pla de represa de les arts escèniques i musicals i el propi “Protocol de la FCSM” publicat a la web de la GENCAT, i oportunament validat per les autoritats corresponents. “Per gravacions com la de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes signem un contracte amb les bandes on s’especifica l’activitat sota la forma d’un contracte mercantil, de manera que es duu a terme d’una manera plenament legal. Des del punt de vista sanitari, a tots els músics se’ls pren la temperatura en uns llistats per assegurar la traçabilitat, i entre els músics hi ha un metre i mig de distància”, exposa Josep Parés, impulsor del projecte i president sortint de la Federació Catalana de Societats Musicals, a partir de la darrera assemblea general el proppassat 24 d’octubre.

“Som una banda juvenil i pateixes molt per l’aprenentatge de l’alumne, ja que es veu saturat en aquests moments”, exposa Jordi Sacristán, director de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, que afegeix que per al concert s’ha hagut de treballar telemàticament amb videotrucades, sovint individualment músic a músic. La banda íntegrament no s’ha pogut reunir per assajar prèviament al concert, però les dificultats s’han superat amb l’entusiasme dels músics. “Agraïm com la federació dóna suport a les bandes i als músics; el concert d’avui ha permès que amb totes les garanties de seguretat els 40 músic de la banda ens poguéssim trobar de nou i això ha generat una eclosió de sentiments”, afegeix Sacristán.

A l’agraïment se suma la presidenta de la banda, Vanessa Martínez que destaca l’ajuda per part de la FCSM a l’hora d’aconseguir permisos. Tot i que lamenta que el concert no l’han pogut gravar al municipi de la banda, Blanes, atesa la negativa de la regidoria de cultura de facilitar un espai municipal. “Avui hem donat un estímul per a tots els músics, però m’agradaria destacar l’emoció dels més petits, ja que han actuat després de molt temps en un concert presencial, on els han gravat i el resultat final serà professional”, explica Martínez.

El repertori del concert de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes presenta des d’un pasdoble de Ferrer Ferran, dues peces del compositor Astor Piazzola, l’arranjament de l’emblemàtica Billie Jean de Michael Jackson, així com entre d’altres la sardana Per tu ploro, de Pep Ventura.

Show More

Related Articles

Back to top button