Notícies

La banda de l’Aldea oferirà el concert inaugural de la Diada a Perpinyà

Cal destacar que la Diada d'Adifolk a Perpinyà comptarà amb una trentena de grups catalans que desfilaran pels carrers de la capital de Perpinyà, mostrant tota la diversitat i riquesa de la cultura popular catalana

La banda FCSM&Associació Musical Verge dels Prats de l’Aldea inaugurarà la Diada d’Adifolk a Perpinyà (DAP) amb un concert divendres a les 21h a la plaça de la Catedral de Perpinyà. Aquesta actuació serà el tret d’inici d’una diada que omplirà de cultura popular catalana els carrers i les places de la capital de la Catalunya Nord el divendres 28 i dissabte 29 de juliol.

“Estem molt contents de comptar amb la participació de les bandes de música, quelcom tan arrelat al territori, sobretot del Sud de Catalunya, en una diada com la que celebrarem a Perpinyà”, explica Joan Gómez, president d’Adifolk, associació que organitza la DAP. El compromís de les bandes no serà només al concert inaugural del divendres, sinó que participaran en les cercaviles i formaran part del seguici que desfilarà pels carrers de Perpinyà l’endemà, dissabte, explica per a Tornaveu, Josep Parés, president de la Federació Catalana de Societats Musicals.

La banda configurada per a l’esdeveniment dividirà l’actuació en dues parts, una primera dedicada a interpretar la música popular i tradicional catalana: cançons populars festives (Toc de festa), sardanes (La puntaire, de Joan Badosa, per tu ploro de Pep ventura i lletra de Joan Maragall…) i el pasdoble més arrelat i significatiu (Amparito Roca, de Jaume Teixidor i Dalmau). Una segona part es dedicarà a un recull de peces més estàndards que mostrarà la versatilitat de les bandes musicals, ja que tocaran des del pasdoble Segrelles al tema principal de la banda sonora de La Vida és Bella, de Nicola Piovani, entre d’altres.

Cal destacar que la Diada d’Adifolk a Perpinyà comptarà amb una trentena de grups catalans que desfilaran pels carrers de la capital de Perpinyà, mostrant tota la diversitat i riquesa de la cultura popular catalana.

Show More

Related Articles

Back to top button