Notícies

La Banda de Cerdanyola del Vallès convida la Banda d’Igualada

Al final del concert, ambdues bandes interpretaran, plegades, un parell d'obres per simbolitzar la salut de què gaudeix l'associacionisme musical tant a Igualada, com a Cerdanyola

La Banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyol del Vallès (AMCV) oferirà un dels concerts més especials de latemporada amb una convidada de luxe: la Banda de Música d’Igualada, una de les mésantigues de Catalunya. La cita serà diumenge 18 de març a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès, a les 18:00h.

A la primera part, la Banda d’Igualada, dirigida per Concepció Ramió, interpretarà un repertori d’alta dificultat musical en què destacarà, per sobre de tot, el Bolero de Ravel. Després de 15 minuts de pausa per adequar l’escenari, Irene Delgado Jiménez, directora titular de la Banda de l’AMCV, proposarà un programa encapçalat per Júpiter de la Suite dels Planetes de Gustav Holst.

Al final del concert, ambdues bandes interpretaran, plegades, un parell d’obres per simbolitzar la salut de què gaudeix l’associacionisme musical tant a Igualada, com a Cerdanyola.

La Banda d’Igualada, una de les més antigues de Catalunya

La Banda de Música d’Igualada té el seu origen en la Banda Municipal d’Igualada que va ser creada en acabar la Guerra Civil i va fer la seva primera aparició pública l’any 1941. L’any 2016, l’entitat va celebrar el 75è aniversari de la formació.

Si donem un cop d’ull al passat, veurem com l’any 1958 la Banda Municipal d’Igualada va perdre l’estatus de municipal si bé va continuar amb la seva activitat fins als anys vuitanta. De fet, l’any 1983, l’entitat va experimentar una refundació que va agrupar antics components amb noves generacions, com a banda del Conservatori de l’Ateneu. De llavors ençà, la formació ha tingut nombrosos directors i hi han passat centenars de músics de tots els nivells,
estudiants i professionals.

L’any 2012 és quan Concepció Remió pren la direcció i amb ella s’inicia un procés de modernització on, a més de seguir realitzant les tasques habituals a la ciutat, la Banda creix i s’obre cap a l’exterior a través d’intercanvis com aquest, amb la Banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola.

Estrena en la venda d’entrades per Internet

Les entrades, numerades, sortiran a la venda el proper dilluns dia 12 de març només a través d’Internet. Amb aquest concert, l’AMCV inaugurarà el sistema de lliurament
d’entrades online complint amb la tradicional demanda del públic de l’entitat.

Ara bé, per incentivar el nou funcionament, l’Agrupació ha decidit que les entrades tinguin, en aquesta ocasió, un cost de 0 euros. Això sí, caldrà imprimir-ne el comprovant. Les localitats es podran adquirir a l’adreça http://entrades.agrupaciomusicalcerdanyola.cat i també a la pròpia web de l’entitat http://agrupaciomusicalcerdanyola.cat. Des de l’AMCV es prega fer un bon ús de les entrades perquè la platea tingui el millor aspecte possible i ningú quedi sense lloc.

Des de l’entitat, han explicat que la compra online de l’entrada és un tràmit senzill, però que es posen a disposició de qualsevol usuari si hi ha cap problema, a través del correu agrupaciomusicalcerdanyola@gmail.com.

En cas que no s’exhaureixin les localitats, una hora abans del concert es podran adquirir a la taquilla de l’Ateneu per un preu de 3 euros.

Show More

Related Articles

Back to top button