Notícies

La 37a Trobada de Bandes de Música recordarà a Falset el llegat de les bandes del Priorat

La Trobada Nacional de Bandes és una iniciativa anual de la Federació Catalana de Societats Musicals que fomenta la germanor i l'intercanvi entre les diferents bandes de tot Catalunya

La jornada començarà amb el concert, d’entrada gratuïta, al Teatre L’Artesana de Falset a les 11:30h. Durant la primera part la Banda de la Universitat Rovira i Virgili oferirà un concert basat en les dues peces, Danzon número 2, d’Arturo Márquez i el Concert per a gralla, banda i orquestra, d’Elies Espí Novell, que van presentar el 24 de juny 2018 a l’Auditori de Barcelona en el Festival de Bandes de Música Catalanes de la Federació. En la segona part agafarà el relleu la banda de l’Associació Musical Vila de Falset.

El vestíbul del Teatre L’Artesana acollirà una exposició que recorrerà els més de 40 anys d’història de la banda de l’Associació Musical Vila de Falset i que posa en context històric la banda, actualment l’única de la zona del Priorat. “Abans de la Guerra Civil, a la comarca hi havia un bon nombre de bandes de música, que van desaparèixer i ja no es van recuperar”, explica Isabel Pérez, secretària tècnica de l’associació amfitriona de l’acte. Així doncs, la Trobada permetrà destacar la feina de l’Associació Musical Vila de Falset que als seus 44 anys de trajectòria atresora, a més de la banda musical, una coral i una escola de música que ha suposat un focus cultural de la zona.

Després d’un dinar de germanor, a les 16:00h des de cinc punts diferents sortiran les bandes musicals procedents d’arreu de Catalunya. “Hem recuperat el format de cercavila per adaptar-nos a la població on celebrem la Trobada; volem oferir un plantejament que signifiqui traslladar l’experiència de les bandes i fer-ho més proper a la ciutadania, que tot el poble ho visqui”, exposa Josep Parés, president de la Federació Catalana de Societats Musicals.

La banda de Dardesheim, convidada

Fruit de l’aposta de la Federació Catalana de Societats Musicals, i de les seves Bandes, per a la internacionalització de la cultura popular catalana, s’han anat realitzant diversos intercanvis culturals. Un d’ells ha estat el del poble d’El Perelló, de la comarca del Baix Ebre, amb Dardesheim, poble alemany que fa més de deu anys va ser el primer al món de nodrir-se únicament amb energies renovables. Precisament, són les energies renovables eòliques el principal eix de l’agermanament entre El Perelló i Dardesheim, el qual es va començar a gestar l’any 2012. La participació de la Banda de música de Dardesheim oferirà una nota molt interessant que permetrà veure similituds i diferències entre bandes catalanes i alemanyes.

La Trobada Nacional de Bandes és una iniciativa anual de la Federació Catalana de Societats Musicals que fomenta la germanor i l’intercanvi entre les diferents bandes de tot Catalunya.

Show More

Related Articles

Back to top button