Kabel Quartet, quatre saxos que sorprendran Potries
El concert representarà la Federació Catalana de Societats Musicals dins del Cicle de Concerts de petit format de la Confederació Espanyola de Societats Musicals
Les societats musicals, o bandes de música, com prefereixin, comporten la unió de diversos músics, per això no és d’extranyar que d’una banda com l’Agrupació Musical de Cerdanyola del vallès sorgeixin grups com els Kabel Quartet, una formació de cambra formada per saxofons que dissabte 3 de febrer a les 13h actuarà dins les festes del Porrat de Sant Blai al poble de Potries, a la comarca de la Safor, al País Valencià, a la plaça del Cup-Mercat gastronòmic.
Kabel Quartet és el que en argot serièfil o cinematogràfic seria un spin off, és a dir, quelcom que sorgeix com a extensió de la seva matriu. Malgrat honroses excepcions el que en l’àmbit audiovisual sovint és una estratègia per allargassar el xiclet d’un producte amb èxit, en bandes com Kabel Quartet és una manera d’aprofundir en nous registres i noves composicions més enllà del que els músics interpreten amb la seva banda d’origen, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès. El grup de cambra està format per Queralt Vivó (saxòfon baríton), Albert Calaf (saxòfon tenor), Marc Baltrons (saxòfon alt) i Maria Torres (saxòfon soprano), tots ells formats al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. Al concert que celebraran a Potries els joves integrants del grup interpretaran peces clàssiques per a saxòfon combinades amb composicions actuals. Entre d’altres, intepretaran el Libertango d’Astor Piazzolla, la Badinerie de Bach o Andante et Scherzo de Eugèno Bozza.
Kabel Quartet va rebre l’any 2017 el Premi d’Honor del Conservatori de Terrassa en l’especialitat de Música de Cambra.
El concert, que tindrà lloc dissabte 3 de febrer a les 13h a la plaça del Cup – Mercat gastronòmic, representarà la Federació Catalana de Societats Musicals dins del Cicle de Concerts de petit format de la Confederació Espanyola de Societats Musicals. Amb motiu de les festes de Sant Blai de Potries, diverses bandes o formacions actuaran dins d’aquest cicle. Al document adjunt hi ha el programa de les festes.
El màrtir que guareix les afeccions de gola
El Porrat de Sant Blai compta amb la declaració de Festa d’Interès Turístic de València, i es remunta al segle XVII. És en honor a Sant Blai, màrtir, l’onomàstica del qual és el 3 de febrer. És tradició passar-se la relíquia que es conserva del màrtir a l’església parroquial pel coll, ja que així es preserven les infeccions de gola.
La festa ha evolucionat com un punt d’encontre cultural i festiu que aplega a molta gent dels pobles de la comarca de la Safor.