Concursos i premisConvocatòries

Es convoca el VII Premi Castellitx de composició per a Banda de Música

El termini per presenta els originals finalitza el 8 de febrer del 2021

L’Ajuntament d’Algaida (Mallorca) convoca el Premi Castellitx de Composicions Musicals amb l’objectiu d’estimular, fomentar i difondre la creació artística musicaI. Aquest guardó s’estableix en dos àmbits: les composicions per a banda de música i les composicions per a conjunt vocal. Cada àmbit serà bianual, això és: es convocarà alternativament el de música instrumental i el de música coral. L’any 2021 està dedicat a la composició per a banda de música. El Premi serà la Rosa d’Or de la Pau i un premi en metàl·lic de 500 euros.

El termini per a presentar les composicions de banda ha començat el mes d’octubre del 2020 i acaba el 8 de febrer de 2021. Les composicions musicals han de tenir alguna relació amb l’illa de Mallorca (llengua, cultura, paisatge, tradicions i cultura popular, personatges, història, geografia, literatura, etc.). La forma de la composició és lliure. Les composicions musicals han de tenir alguna relació amb l’illa de Mallorca (llengua, cultura, paisatge, tradicions i cultura popular, personatges, història, geografia, literatura, etc.). La forma de la composició és lliure i haurà de tenir una durada de 5 minuts, amb un marge de 3 a 7 minuts.

Les composicions podran estar dividides en moviments, o qualsevol altra part equivalent, però sempre dins les durades establertes. Així mateix, han d’estar emmarcades en un nivell de dificultat 3 segons la qualificació internacional sobre 6.

Essent un concurs bianual, per a l’edició de 2021 del Premi Musical, no es podran presentar els autors guardonats en les tres edicions anteriors (2015, 2017 i 2019). Els treballs s’hauran de lliurar tant en paper: els originals els participants han de remetre un sobre clos —la plica— on hi han d’estar ressenyades les dades personals de l’autor: nom i llinatges, adreça, codi postal, localitat, adreça electrònica, telèfon de contacte i fotocòpia del DNI, passaport o targeta de residència. A l’exterior del sobre ha de constar la modalitat a la qual es participa i el títol de l’obra; com de forma virtual, amb la partitura en PDF, i on la plica se substitueix per un PDF separat amb tota aquesta informació.

El lliurament dels guardons dels premis Castellitx 2021, que inclouen també categories de prosa, audiovisual, entre d’altres, tindrà lloc durant la Nit de la Cultura que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 5 d’abril de 2021. L’acte serà retransmès en directe per Titoieta Ràdio, emissora municipal d’Algaida (107.7 de la FM i a través d’Internet a www.titoieta.cat).

Podeu fer clic aquí per veure les bases senceres del premi per a composició per a banda de música.

Show More

Related Articles

Back to top button