Notícies

El XXIII Festival de Bandes celebra les trajectòries de tres bandes que compleixen anys

A L'Auditori de Barcelona actuaran la Banda Vila de Falset, l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i la Banda Municipal de Música d'Alcanar.

Diumenge 7 de juliol a les 18.30 hores a L’Auditori de Barcelona, a la sala Pau Casals, se celebrarà el 23è Festival de Bandes de Música de Catalunya, organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals. Enguany el festival acull tres bandes que celebren anys: la Banda Vila de Falset, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i la Banda Municipal de Música d’Alcanar.

Si bé cada any que passa és una fita important dins d’una banda, entitat, o per a qualsevol persona, hi ha una mena de màgia en les xifres rodones. Així, la Banda Vila de Falset compleix el seu 50è aniversari, després que una Nit de Reis de l’any 1974, músics joves i veterans acompanyessin les carrosses de Ses Majestats d’Orient. La banda oferirà el pasdoble Camino de rosas, de José Franco y Ribate, La Suda, de Jordi Bonilla, una partitura que les bandes han significat com a clàssic modern de la cultura bandística, l’obertura Es Vedrà, de José Alberto Pina, dedicada a l’illot de les Illes Balears, i l’homenatge d’Arturo Márquez als ritmes populars cubans Danzón num. 2.

L’Agrupació Musical Cerdanyola del Vallès, celebra dos aniversaris el vint-i-cinquè de la seva banda, i els vint anys de la coral, per aquest motiu ambdues formacions tindran un pes a l’escenari de la sala gran de L’Auditori. Primer, la banda oferirà Marche pour Harmonie ou Fanfare, de Germaine Tailleferre, una partitura on la mètrica marcial contrasta amb el ritme acolorit, tot seguit, les Quatre danses escoceses, de Malcolm Arnold. I en la tercera peça, la coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, pujarà a l’escenari per interpretar conjuntament Aeneis, un poema simfònic que el compositor Álvaro Lafuente ha escrit en homenatge al vintè aniversari de la coral. Un poema simfònic que s’inspira en l’Eneida de Virgili, i que permet aprofitar les sonoritats de la coral acompanyada de la banda.

Per acabar, la Banda Municipal de Música d’Alcanar, una de les bandes més veteranes, la fundació de la qual es remunta al 3 de juny 1845 quan la Reina Isabel II de Borbó va passar per Alcanar, oferirà un homenatge a la figura de José Antonio Valls, un músic canareu que va morir prematurament amb quasi vint-i-cinc anys, i que en els seus estudis al conservatori va donar mostres d’un talent extraordinari, que un accident de cotxe no li va permetre evolucionar. Amb tot, el seu curt llegat deixa obres com Falles de Benicarló, o el monumental Concert per a piano i orquestra, que comptarà amb David Lao com a piano solista per interpretar amb la banda.

Els interessats a assistir al concert a sala 1 Pau Casals, de l’Auditori de Barcelona, al preu popular de 6 € poden adquirir les seves entrades fent clic aquí.

Show More

Related Articles

Back to top button