Notícies

El jurat del Josep Maria Lleixà reconeix la personalitat tímbrica de l’obra del compositor valencià Azael Tormo

La 7a edició del Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà premia l’obra Circe, la hechicera del director i compositor de Manuel, de la comarca de la Ribera Alta

Catorze obres originals optaven a l’edició del 2020 de composició que organitza la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). “Any rere any el nivell és alt, però cal destacar que en aquesta edició hem rebut obres que partien d’un llenguatge més original, més personal. Precisament, i per unanimitat, hem reconegut una obra que té personalitat pròpia i que no tira de clixés, una composició que troba el seu propi llenguatge”, explica Antoni Ernest Sebastià, president del jurat i professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona, sobre l’obra d’Azael Tormo.

La 7a edició del Premi Josep Maria Lleixà, valorat amb 2.500 €, ha comptat amb la presidència de Sebastià i Salvador Brotons, actual director de la Vancouver Symphony Orchestra, i Miguel Àngel Berbis López, professor de composició i tecnologia musical al Conservatori Superior de Música de Castelló, com a vocals; Josep Parés, president sortint de la FCSM n’ha exercit de secretari. Reunits dimecres 16 de desembre en una sala de l’Hotel Ciutat de Tarragona, el jurat ha deliberat entre les obres rebudes. “Ha estat una experiència molt enriquidora i he de confessar que he tingut molta feina, ja que de les partitures rebudes, cinc o sis tenen molt nivell. Cada membre del jurat ha portat una preselecció i un cop ens hem reunit, hem acabat decidint-nos per la composició de Tormo”, opina Brotons.

“Aquesta obra amplia el que habitualment s’escriu per a banda i creiem que enriquirà el repertori bandístic: es fa palès que el compositor coneix les societats musicals i aprofita al màxim els recursos de la instrumentació”, resumeix Berbis López sobre Circe, la hechicera. Azael Tormo és un compositor de Manuel, de la comarca de la Ribera Alta que dirigeix les bandes AM de Beneixida y la Unió Musical de Gavarda. “L’obra té un treball excepcional quant al timbre, la recerca d’efectes i noves sonoritats; i aporta nous elements musicals, com ara la repetició de segons quines estructures”, conclou Sebastià.

Joan Cañagueral, president de la Federació Catalana de Societats Musicals. agraeix la participació de tots els compositors que han enviat les seves partitures i els encoratja a seguir les novetats “d’un premi que referma el seu prestigi”. El Premi de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà, en honor a la contribució al món de les bandes de qui va ser president de la Unió Musical Mas de Barberans (Montsià), és un projecte en el qual col·labora l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet.

Show More

Related Articles

Back to top button