Notícies

El Fem Banda de Lleida porta la banda La Primitiva Setabense de Xàtiva

Les dimensions d'aquest concert s'emmarca dins l'agermanament entre la ciutat de Lleida i la de Xàtiva, prometen un gran inici d'aquesta edició del Fem Banda

La 15a edició del Festival Fem Banda, que tindrà lloc del 15 de juny al 17 de juny, presenta un inici espectacular, un espectacle d’aquells que concedeixen certa indulgència al periodista perquè sobrecarregui el text d’adjectius afectats. Però no cal: els fets ja parlen per si mateixos. El festival Fem Banda arrencarà amb un concert inaugural que reunirà la Primitiva Setabense de Xàtiva, una de les bandes més emblemàtiques i que al llarg de la seva trajectòria ha rebut distincions com la màxima puntuació en el Concurs Mundial de Música de Kerkrade, a Holanda, el 1989, que actuarà conjuntament amb la Banda Municipal de Lleida (BML). Aquest concert inaugural, amb la direcció del director titular de la BML, Amadeu Urrea, tindrà lloc divendres 15 de juny a les 19:30h a la Plaça Paeria i reunirà més de 150 músics dalt de l’escenari.

Les dimensions d’aquest concert s’emmarca dins l’agermanament entre la ciutat de Lleida i la de Xàtiva, prometen un gran inici d’aquesta edició del Fem Banda, que en total acollirà la participació de vuit bandes i un total de 500 músics que actuaran a Lleida al llarg de diferents actuacions totes elles gratuïtes. Unes xifres que no perden espectacularitat. A més, el festival, que des de fa 4 anys es va reconvertir en un Festival Internacional, manté el concurs d’arts plàstiques que proposa als alumnes de les escoles de la ciutat participar construint instruments musicals presentats artesanalment amb objectes i materials reciclats, que al llarg de l’any s’ha treballat en els diferents centres escolars i que el 17 de juny es lliuraran els premis als guanyadors dins de l’acte de cloenda del Festival Fem Banda, als Camps Elisis a les 11h. També el festival renova la voluntat de deslocalització que va mostrar l’any passat i enguany a Torres de Segre actuarà la banda francesa Les Sans Soucis, una banda que gaudeix dins del camp de l’animació d’un prestigi merescut, a la plaça Lluís Pelegrí a les 18:30h.

Un programa que obre Lleida a la música

Pròpiament endinsant-nos al programa, i després del concert inaugural de divendres 15 de juny, dissabte la Banda de l’Escola Municipal de Música d’Abrera oferirà a la Plaça de la Paeria un concert de benvinguda, que vindrà seguint de la cercavila festivapels carrers de Lleida amb les bandes Les Sans Soucis, la Banda Municipal de Ejea de los Caballeros, de l’Aragó, la Banda del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

La tarda del dissabte serà el torn pel Concurs Internacional de Bandes Simfòniques pròpiament dit, que a les 18.30h se celebrarà a l’Auditori Enric Granados amb la Banda del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i la Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, que com a episodi simfònic obligat interpretaran Vikings: The Legend del compositor ampostí Lionel Beltrán-Cecilia. Després de l’entrega dels premis al mateix Auditori, a les 20:30h la banda La Primitiva Setabense de Xàtiva oferirà un concert.

Però no tots els concerts del dissabte es duran a terme a l’Auditori Enric Granados, a més del de la banda francesa Les Sans Soucis a Torres de Segre a les 18:30h, Blai Band, Banda de l’Escola Municipal de Música Blai Net oferirà les 18h un concert a la Paeria, seguit de la Banda Muncipal de Ejea de los Caballeros.

Finalment diumenge 17de juny es reuniran als Camps Elisis de Lleida, a partir de les 11h, quatre de les bandes que hauran participat d’aquesta edició del Fem Banda: la Blai Band, La Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, la Primitiva Setabense de Xàtiva i Les Sans Soucis.

El Festival Internacional de Fem Banda reafirma les seves principals virtuts i esdevé tot un patrimoni, una digna continuació als Festivals de Música de bandes dels Germans Roig Torné, dues personalitats que a finals dels segles XIX van tenir una gran incidència musical a Lleida, essent Jaume Roig el fundador de la Banda Popular el 1869, formada per músics procedents de les orquestres dels teatres lleidatans, i que en 1914 va convertir-se en la Banda Municipal de Lleida.

Show More

Related Articles

Back to top button