Notícies

El Fem Banda de Lleida omplirà Lleida i deu poblacions amb una oferta gratuïta i a l’aire lliure

El Festival torna en la seva XVII edició, després de l’aturada per la pandèmia, amb cinc bandes que actuaran del 30 de juny al 3 de juliol

“Hi haurà capvespres amb cinc concerts simultanis a cinc poblacions diferents”, exposa il·lusionat Amadeu Urrea, director del certamen. Enguany es recupera el Fem Banda, el Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida, en una edició no competitiva, és a dir, les bandes actuaran pel seu lluïment. “Hem considerat que hem passat temps molt difícils, i creiem que l’any vinent ja hi haurà espai per a la competició, enguany volem que sigui una celebració de la música”, explica Urrea.

Música a l’abast de tothom hi haurà en l’actual edició del Fem Banda que amplia seus, amb concerts a Torres de Segre, Castelldans, Rosselló, Les Borges Banques, Torregrossa, entre d’altres, fins a deu pobles, que rebran en espais a l’aire lliure concerts de les cinc bandes que hi participen: Sociedade Filarmónica de Santo Estêvâo de Portugal, Sociedad de Santa Cecilia de Pozo Estrecho de Múrcia, Centre Instructiu Musical Alfafar de València, Unión Musical de Planes d’Alacant i l’Associazione Musicale Corpo Bandístico de Canicattini (Sicília) d’Itàlia. Tots els concerts i actes seran d’entrada gratuïta.

Un concert inaugural molt especial

Dijous 30 de juliol a les 19h, la plaça de la Paeria serà l’escenari del concert de la banda amfitriona, la Banda Municipal de Lleida, amb l’Associazione Musicale Corpo Bandístico de Canicattini. Les dues bandes s’uniran –“Ha estat possible que poguem assajar conjuntament i fer una banda que resulti de les dues”, explica Amadeu-, en un concert espectacular; la primera part del qual el dirigirà un director i la segona part l’altre.

Lleida també serà l’escenari d’actes molt significatius com la desfilada (dissabte 2 de juliol a les 11:30h) per l’eix comercial de totes les bandes que clourà a la plaça Paeria amb la interpretació conjunta de la Santa Espina. La clausura, a la plaça Paeria, diumenge 3 de juliol a les 11:30h, permetrà que cada banda faci un breu concert d’exhibició (20 minuts), i s’acabarà l’acte, com ja s’ha consolidat, amb el pasdoble Avant Avant de Cosme Ribera.

Un esforç organitzatiu

Amb les deu poblacions, el Fem Banda oferirà concerts repartits entre tres comarques, Segrià, les Garrigues i Urgell. “Els músics després del concert inaugural farem tot el possible per tal que les bandes es trobin com a casa”, explica Amadeu Urrea. La voluntat és oferir concerts gratuïts i fer sentir la veu de les bandes arreu, del 30 de juny al 3 de juliol.

Per l’any vinent, es preveu afegir, com és habitual, el vessant competitiu del Fem Banda, per tant, tornaran els concerts a l’Auditori Enric Granados; però sempre combinant-ho amb la part festiva, que permet que any rere any centenars de persones gaudeixin de música de banda als seus pobles.

Descarrega el programa:

Triptic_Fem_Banda_2022

Show More

Related Articles

Back to top button