Notícies

El 36è Aplec Internacional Adifolk 2024 durà la cultura catalana a Eslovàquia

L'esdeveniment se celebrarà a la ciutat de Prešov els dies 9, 10 i 11 d'agost de 2024

Any rere any, un tastet de la nostra cultura popular i tradicional viatja fora del país. Cada edició de l’Aplec Internacional Adifolk acull una àmplia diversitat de tots els àmbits de la cultura popular, que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. I la clau de tot plegat: sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució. El propòsit que va moure Adiflok a organitzar l’Aplec Internacional va ser el de voler contribuir a la projecció del folklore en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenien molta significació.

Des de la Federació Catalana de Societats Musicals col·laborem amb Adifolk en la seva tasca de difusió i internacionalització de la cultura catalana, en el nostre cas a través de les bandes de música. A més de formar part del Consell de Federacions d’Adifolk i de participar en altres esdeveniments com ara les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF) i la Festa infantil de la cultura popular (InCulCat), ja fa 4 anys que la FCSM participa ininterromupdament en un esdeveniment tan important com és l’Aplec Internacional. Vam ser presents el 2019 a Copenhagen (Dinamarca) amb músics de la banda de La Cala i de la banda de Sant Llorenç de la Galera, el 2021 a l’Alguer (Itàlia) amb músics de la banda Vila de Falset i de la Lira de Roquetes, el 2022 a Elvas (Portugal) amb músics de la banda de la Unió Filharmonica d’Amposta, i el 2023 a Villach (Àustria) amb músics de la Banda del Col·legi Santa Maria de Blanes. Recordem que l’any 2020 no es va poder celebrar l’Aplec Internacional Adifolk a causa de la pandèmia.

Per a l’Aplec Internacional 2024, Adifolk fa una crida a la participació a l’edeveniment que tindrà lloc a la ciutat de Prešov (Eslovàquia) els dies 9, 10 i 11 d’agost de 2024. Les bandes interessades en participar-hi o que vulgueu més informació ens heu d’enviar un correu a info@fcsm.cat el més aviat possible.

Show More

Related Articles

Back to top button