Notícies

El 20è Festival de Bandes de Catalunya mostrarà la diversitat bandística a Barcelona

La Beat Band de l’Associació Musical Symphocat i la Societat Musical del País Valencià a Barcelona “La Valenciana” actuaran a L’Auditori diumenge 21 de novembre a les 18.30h

La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) celebrarà una edició especial per molts aspectes. El seu festival, una referència que permet mostrar l’excel·lència de bandes i directors catalans, compleix vint anys d’història (quasi) ininterrompuda. El quasi es pot obviar, ja que extraordinàriament, amb aquesta edició, enguany s’hauran celebrat dos Festivals de Bandes -el passat va ser el 4 de juliol- de manera que s’haurà recuperat l’edició que a causa dels mesos més forts de pandèmia, no va ser possible celebrar-se l’any passat.

“Creiem que d’aquesta manera mostrem als músics i a la societat un missatge de resiliència davant la pandèmia, amb prudència i totes les mesures de seguretat haurem celebrat el festival d’enguany i recuperat el de l’any passat”, expressa Joan Cañagueral, president de la FCSM, que es mostra esperançat per al concert del 21 de novembre a les 18:30h, el qual serà gaudint de l’aforament a 100%, tot i que el públic haurà de dur posada la mascareta.

Dues bandes barcelonines, molt diverses

El concert comptarà amb una primera actuació de la Beat Band de l’Associació Musical Symphocat, que oferiran un repertori amb aspectes jazzístics i que proposarà el diàleg amb diferents arts: el teatre i la dansa. Així, en una de les peces comptaran amb l’actriu Laura Guiteras, que mentre la banda actua oferirà un espectacle de titella; o una parella de ballarines de tango, mentre toquin el Libertango d’Astor Piazzolla.  Altres peces del repertori seran el  Concerto for Clarinet d’Artie Shaw o The chicken d’Alfred James “Pee Wee” Ellis.

La Beat Band, nascuda el 2016 al si de l’Associació Musical Symphocat, és una agrupació formada per més de 30 joves estudiants de música, dirigits per Joan Vayreda des de la fundació de l’agrupació, el qual també arranja diverses de les composicions que toca la banda.

La segona part del Festival de Bandes de Catalunya serà el moment per traslladar-nos a unes sonoritats més pròpiament valencianes, ja que la proposta de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona “La Valenciana”, té l’objectiu de donar a conèixer la cultura musical de les bandes valencianes, i ser un lloc de trobada per valencians músics residents a Catalunya. Vicent Pérez i Esteban “Coleto”, trombonista de l’OBC i compositor, n’és el drector des de la seva fundació.

El repertori de La Valenciana estarà format pel poema simfònic en tres moviments Cançons de mare, de Rafael Talens Pelló, inspirat en sonoritats de la Cullera i la Ribera Baixa, La vella d’Albaida de Francisco Esteve Pastor i el Danzón n.2 d’Artur Márquez, que proposa una barreja amb el folklore mexicà.

El 20è Festival de Bandes de Catalunya proposa la participació de dues bandes arrelades a Barcelona, que tenen dues propostes que mostraran la versatilitat de la música per a banda. Els interessats, poden adquirir la seva entrada i veure el repertori sencer, fent clic aquí.

Show More

Related Articles

Back to top button