Federació Catalana Societats Musicals

 • *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Concursos y premios

Si quieres hacernos llegar información relacionada, escríbenos a Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla .

Álvaro Cámara guanya el 6è Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixa Subirats

E-mail Imprimir PDF

El jurat ha destacat de l'obra guanyadora, Jack and the Beanstalk, el seu equilibri formal i tímbric.

El compositor i percussionista de Bailén (Jaén), Álvaro Cámara López s'ha inspirat en el conte Jack i les mongetes màgiques per a la seva composició, que remet a un món de fantasia, i que ha guanyat el 6è Concurs de Composició per a banda Simfònica Josep Maria Lleixa Subirats, valorat en 2.500 €.

El jurat, presidit per Antoni-Ernest Sebastià, professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona, ha comptat amb Salvador Brotons, actual director de la Vancouver Symphony Orchestra, i Miguel Angel Berbis López, professor de composició i tecnologia musical al Conservatori Superior de Música de Castelló, com a vocals; Josep Pares, president de la Federació Catalana de Societats Musicals ha actuat com a secretari. El veredicte del jurat destaca “l'equilibri formal, timbric, harmònic, de color instrumental i textural”.

 

Estrena de l'obra al Teatre – Auditori de l'Hospitalet de l'Infant

Jack and the Beanstalk, d'Álvaro Cámara López s'estrenarà el 19 d'abril dins del repertori de la cinquena edició del Director Convidat. Un concert conjunt de les bandes de la Cala de l'Ametlla de Mar i la Banda Clau de Vent de l'Hospitalet de l'Infant, que enguany cediran la seva habitual direcció per part d'Emilio Cabello al compositor, guitarrista i director Ramon García i Soler, docent en el Conservatori Professional de Música d'Ontinyent, director de l'Agrupació Musical Sta. Cecilia d'Ador i de l'Ateneu Musical de Cocentaina.

 

Álvaro Cámara gana el 6º Concurso de Composición para Banda Sinfónica Josep Maria Lleixà Subirats

E-mail Imprimir PDF

El jurado ha destacado de la obra ganadora, Jack and the Beanstalk, su equilibrio formal y tímbrico.

El compositor y percusionista de Bailén (Jaén), Álvaro Cámara López se ha inspirado en el cuento Jack y las habichuelas mágicas para su composición, que remite a un mundo de fantasía, y que ha guanado el 6º Concurso de Composición para Banda Sinfónica Josep Maria Lleixà Subirats, valorado en 2.500 €.

El jurado, presidido por Antoni-Ernest Sebastià, profesor del Conservatorio Profesional de la Diputación a Tarragona, ha contado con Salvador Brotons, actual director de la Vancouver Symphony Orchestra, y Miguel Angel Berbis López, profesor de composición y tecnología musical en el Conservatorio Superior de Música de Castelló, como vocal; Josep Parés, presidente de la Federació Catalana de Societats Musicals ha actuado como secretario. El veredicto del jurado destaca el “equilibrio formal, tímbrico, harmónico, de color instrumental y textural”.

 

Estreno de la obra en el Teatre – Auditorio del Hospitalet de l'Infant

Jack and the Beanstalk, de Álvaro Cámara López se estrenará el 19 de abril dentro del repertorio de la cquinta edición del Director Invitado. Un concierto conjunto de las bandas de la Cala de l'Ametlla de Mar y la Banda Clau de Vent de l'Hospitalet de l'Infant, que cederán la habitual dirección por parte de Emilio Cabello al compositor, guitarrista y director Ramon García i Soler, docente en el Conservatorio Profesional de Música de Ontinyent, director de la Agrupació Musical Sta. Cecilia de Ador y del Ateneo Musical de Cocentaina.

 

Convocat el 6è Concurs de Composició per a Banda Simfònica “Josep Maria Lleixà Subirats”

E-mail Imprimir PDF
La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet, convoca el 6è Concurs de Composició per a Banda Simfònica "Josep Maria Lleixà Subirats". Fins al 30 de desembre a les 14h es poden presentar obres de nova creació, ni estrenades prèviament ni editades al concurs que homenatja amb el seu nom a Josep Maria Lleixà Subirats, qui va ser president de la Unió Musical Mas de Barberans (Montsià).

L'obra guanyadora serà premiada amb 2.500 euros, i la decisió del jurat serà emesa abans del 31 de gener de 2020.

Tots els compositors que ho desitgin podran participar amb composicions que han de ser originals i inèdites, és a dir, que no s'hagin estrenat oficialment a cap concert, que no siguin còpia, modificació o versió d'una altra o altres composicions existents; per tant no poden haver estat premiades en cap altre concurs i ni haver estat difoses per cap mitjà de comunicació, no editades per cap segell discogràfic ni editorial. Es busca així que les obres no s'hagin estrenat abans de la presentació de la candidatura, ni fins que el jurat hagi emès el seu veredicte. Poden participar els compositors de l’Estat espanyol i, com a resultat dels acords amb l’Obra Cultural de l’Alguer, els residents a aquesta ciutat italiana.

Obra simfònica per a Banda de Música


La composició ha de ser classificada dins de la modalitat "Obra Simfònica per a Banda de Música". Amb l'objectiu que l'obra guanyadora pugui ser interpretada pel nombre més gran de bandes federades, la dificultat de la partitura haurà de ser mitjana o mitjana-alta. Sense ser excloent, es valorarà que l'obra parteixi d'un llenguatge d'expressió musical proper o habitual a la majoria de les bandes.

L'obra tindrà una durada mínima de deu minuts i màxima de dotze i podrà ser de moviment únic o conformada per diversos moviments. Tant la forma de l'obra com el seu contingut seran lliures, sense instrument solista ni amb instruments no habituals en les bandes i d'acord amb la plantilla que es detalla en l'Annex a les Bases. El jurat valorarà positivament que sigui annexat un resum o explicació general motivada de l'obra, així com enviat adjunt un cd demo de l'obra presentada.

El lliurament del premi a la guanyadora/r del concurs, es realitzarà en el decurs d’un concert organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Ajuntament de Vandellòs i L’Hospitalet, al Teatre – Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, al Centre Cultural Infant Pere. La data es determinarà oportunament de la que es donarà publicitat.

L'obra guanyadora serà remesa a totes les Bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals, així com a les Bandes de la Confederació Espanyola, que així ho sol·licitin.

La resta de condicions musicals i d'organització, seran exposades en les Bases i a les següents informacions, com ara la plantilla amb els instruments que ha d’incloure la composición, que la FCSM penjarà al seu web.

Podeu descarregar les bases, fent clic aquí.

Podeu descarregar la declaració responsable d'autoria, fent clic aquí.
 

Convocado el 6º concurso de composición para banda "Josep Maria Lleixà"

E-mail Imprimir PDF

La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), con el apoyo del Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet, convoca el 6º Concurso de Composición para Banda Sinfónica "Josep Maria Lleixà Subirats". Hasta el 30 de diciembre a las 14h se pueden presentar obras de nueva creación, que no se hayan estrenado previamente, ni editado, en el concurso que homenajea con su nombre a Josep Maria Lleixà Subirats, quien fue presidente de la Unión Musical Mas de Barberans (Montsià).

La obra ganadora será premiada con 2.500 euros, y la decisión del jurado será emitida antes del 31 de enero de 2020.

Todos los compositores que lo deseen podrán participar con composiciones que tienen que ser originales e inéditas, es decir, que no se hayan estrenado oficialmente en ningún concierto, que no sean copia, modificación o versión de otra u otras composiciones existentes; por lo tanto no pueden haber sido premiadas en ningún otro concurso y ni haber sido difundidas por ningún medio de comunicación; tampoco haber sido editadas por ningún sello discográfico ni editorial. Se busca así que las obras no se hayan estrenado antes de la presentación de la candidatura, ni hasta que el jurado haya emitido su veredicto. Pueden participar los compositores de España y, como resultado de los acuerdos con la entidad Obra Cultural de l’Alguer, los residentes en esta ciudad italiana.

Obra sinfónica para Banda de Música

La composición debe ser clasificada dentro de la modalidad "Obra Sinfónica para Banda de Música". Con el objetivo de que la obra ganadora pueda ser interpretada por el mayor número de bandas federadas, la dificultad de la partitura deberá ser media o media-alta. Sin ser un factor excluyente, se valorará que la obra parta de un lenguaje de expresión musical cercano o habitual en la mayoría de las bandas.

La obra tendrá una duración mínima de diez y máxima de doce minutos y podrá ser de movimiento único o conformada por varios movimientos. Tanto la forma de la obra como su contenido serán libres, sin instrumento solista ni con instrumentos no habituales en las bandas y de acuerdo con la plantilla que se detalla en el Anexo a las Bases. El jurado valorará positivamente que sea adjuntado un resumen o explicación general de la obra, así como que se adjunte también un cd demo de la obra presentada.

La entrega del premio al ganador/a del concurso, se realizará en el transcurso de un concierto organizado por la Federació Catalana de Societats Musicals y l’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet, en el Teatre - Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, el Centre Cultural Infant Pere. La fecha se determinará oportunamente, y se hará la debida publicidad del evento.  

La obra ganadora será remitida a todas las Bandas de la Federació Catalana de Societats Musicals, así como a las Bandas de la Confederación Española, que así lo soliciten.

El resto de condiciones musicales y de organización serán expuestas en las Bases y en las siguientes informaciones, como la plantilla con los instrumentos que debe incluir la composiciones, que la FCSM colgará en su web.

Podéis descargar las bases, dando clic aquí.

Podéis descargar la declaración responsable, dando clic aquí.

 

El equilibrio entre tradición y vanguardia, premio del 4º Concurso Josep Maria Lleixà

E-mail Imprimir PDF

José Vicente Franco Landete se ha erigido como ganador de la cuarta edición del Concurso de Composición para banda Sinfónica Josep Maria Lleixà Subirats con la obra que lleva por título The pearl of the Orient, de la que el jurado ha destacado su inventiva creativa y la capacidad para encontrar el equilibrio entre una orquestación vibrante y sensitiva y el diálogo entre la tradición musical y la vanguardia compositiva.

El jurado, convocado por la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), reconoce que The Pearl of the Orient es una composición que muestra líneas melódicas superpuestas "de gran belleza y sensibilidad", lo cual ha sido decisivo para el veredicto. La obra premiada se estrenará dentro del marco de los actos de celebración del Centenario de la Societat Musical La Unió Filharmònica d'Amposta, en su Auditorio, y con la interpretación de la misma banda, conocida como la Fila.

El autor de la obra es José Vicente Franco Landete, nacido en Godelleta (Valencia), ha realizado sus estudios de Grado Superior escogiendo el instrumento de la Tuba, y cuya especialización terminó en el Conservatorio Superior de Música de las Islas Baleares. Posteriormente ha seguido su formación en Alemania, primero en Hannover y después en Weimar. De vuelta a casa, ha conseguido una beca de perfeccionamiento musical del Instituto Valenciano de la Música, durante dos años consecutivos.

Su paso por bandas de música y orquestas sigue su itinerario vital y académico, de modo que ha formado parte de la Joven Orquesta de la Generalitat Valenciana, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, entre otras, así como la Orquesta del Festival de Música de Schleswig-Holstein de Alemania, etcétera. Además de colaboraciones con la Orquesta de las Naciones, la Orquesta de Barcelona (OBC), la Orquesta Nacional de España y la Orquesta Filharmónica de Europa. Actualmente, es miembro de la Banda de Música Municipal de Palma, ocupación que compagina con la composición de diversas obras para banda, y cámara.

El jurado del concurso

Tomando el nombre de Josep Maria Lleixà, en homenaje a quien fue presidente de la Unió Musical Mas de Barberans (Montsià), músico de la entidad y miembro de la Junta Directiva de la FCSM, quien siempre destacó por su dedicación a las sociedades musicales, el concurso de composición tiene por objetivo animar a la creación de música para banda sinfónica, y cuenta siempre en su jurado con músicos de reconocido prestigio. Para esta ocasión el jurado del concurso lo ha presidido Antoni-Ernest Sebastià i Torent, compositor de Amposta, autor de composiciones de orquesta sinfónica y banda de música y actualmente profesor del Conservatorio Profesional de la Diputación en Tarragona. Además ha contado con Miguel Angel Berbis López, compositor, pedagogo, director de festivales e investigador en las nuevas posibilidades de composición asistida por ordenador, y profesor en el Conservatorio Superior de Música de Castellón; y también como vocal, con Joan C. Blanch, profesor de solfeo y trombón y técnico de sonido, presidente del Col·lectiu de Compositors de Tarragona, y uno de los fundadores de la Associació Catalana de Compositors. Josep Parès, presidente de la FCSM ha ejercido como secretario del jurado.

En la seva notificació, el Jurat agraeix a la resta de participants la seva contribució, plena d'esforç i dedicació que han demostrat en les seves obres i els encoratja a participar en edicions futures.

 
Página 1 de 2
Home Concursos y premios
Prison Break Scene 6 Japanese Daddy Bear Sylver Kind Of Life Babe Shows Her Booty Sexy Ass Twerk Beach Nudist Girl Beach Nudist Girl Is Lonely On The Shore Sexy Changing Room 20