Notícies

La Unió Musical del Bages oferirà un concert a la Seu de Manresa per contribuir a la restauració de l’orgue

El concert serà dissabte 30 d’octubre a les 21h a la nau central de la basílica

Amb l’objectiu de participar en la campanya Restaurem l’orgue del cor de Catalunya la Unió Musical del Bages oferirà un concert únic i amb un repertori fet a mida a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. Les entrades, al preu de 10 €, serviran com a donatiu per a finançar la restauració de l’orgue, que des del passat mes de desembre s’està rehabilitant.

Realitzar el concert, amb el títol Escolta, sent, imagina, a la nau central de la basílica és un incentiu més a l’hora de gaudir d’un repertori amb obres com ara Yellow Mountains, Odilia o Ammerland de Jacob de Haan, la banda sonora de Maurice Jarre de Lawrence d’Arabia, entre d’altres. “Tota la música agafarà una nova dimensió a la Seu de Manresa, també cuidarem la posada en escena, ja que l’iluminació sobre les pedres de la nau gótica agafarà un component atmosfèric que agradarà al públic”, exposa Josep Maria Sala, president de la Unió Musical del Bages.

La banda ofereix el concert de manera benèfica, de manera que tota l’aportació que s’aconsegueixi amb les entrades, que es podran adquirir el mateix dia de l’acte a la porta de la basílica de la Seu serà com a donatiu per a la campanya de restauració de l’orgue.

Una restauració que permetrà una ampliació del registre sonor

El concert de dissabte 30 d’octubre a les 21h a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa serà la cloenda del programa de celebració del Dia de la Seu, que any rere any organitza l’Associació Amics de la Seu amb la voluntat de donar a conèixer i dinamitzar el patrimoni de la basílica manresana.

La restauració de l’orgue parteix d’un pressupost molt elevat, la qual cosa fa imprescindible la participació ciutadana a través de diferents actes de divulgació cultural i musical. Traslladat al museu Taller Carlos M. Álvarez el desembre de 2020, l’orgue no només es restaurarà i reconstruirà la seva part instrumental, sinó que s’incorporaran 10 nou registres – als 20 existents- i s’incrementaran 461 tubs (actualment en té 1437), entre d’altres millores.

Show More

Related Articles

Back to top button