Notícies

La Lira Ampostina ofereix el concert de presentació de Sergi Costes, nou director

Diumenge 15 d'agost a les 11.30h tindrà lloc el concert a Teatre-auditori de l’entitat

Sergi Costes des de juny d’enguany és el nou director de la Lira Ampostina, la banda on l’ampostí va començar els seus estudis musicals, en substitució d’Agustí Roé, qui s’ha fet càrrec de la banda des del mes de setembre de 2020, quan el Mestre Octavi Ruiz va jubilar-se després de 39 anys al capdavant de la banda i l’escola de música.

Costes, nascut a Amposta, després d’iniciar la seva formació a l’escola de la Lira Ampostina de la mà d’Octavi Ruiz i Pepita Giné, es titula el 2001 com a professor superior de clarinet al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Més tard obté la Llicenciatura en direcció d’orquestra per la Royal Schools of Music (ABRSM) de Londres.

Un director consolidat

Ha format part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Ha col·laborat també amb la European Symphony Orchestra, l’Orquestra de Cambra de Vila-Seca i la Banda Municipal de Barcelona. Ha realitzat estudis de composició i orquestració al Conservatori Superior de Castelló amb el professor  Ferrer Ferran. I  també  estudis de composició per a banda amb Johan de Meij. Així com estudis de direcció amb els professors Ferrer Ferran, José R. Pascual-Vilaplana, Henrie Adams, entre altres…

Ha dirigit la banda de música l’Associació Cultural Lira de Roquetes (2002-2020), la banda “Santa Cecília” de Sant Mateu de Castelló (2010-2014), i entre 2016 i 2021 ha estat director titular de la Banda Simfònica i de l’Orquestra de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixò (Castellò).

Actualment és professor de Clarinet als Conservatoris  Professionals de Música de Tarragona i de Tortosa, on també és el director de la Banda de Grau Professional.

Les entrades per al concert de presentació del diumenge 15 d’agost a les 11:30h del matí al Teatre-auditori de la Lira Ampostina són lliures, però a causa de la Covid-19 es requereix la reserva d’entrades per dur a terme els controls d’aforaments i de traçabilitat corresponents. Els interessats poden reservar entrada fent clic aquí.

Show More

Related Articles

Back to top button