Notícies

La música de Moros i Cristians segons La Valenciana

Diumenge 10 de març a les 18h a l’Avenç Centre Cultural d’Esplugues de Llobregat, la banda ofereix un concert de música festera valenciana.

La Societat Musical del País Valencià a Barcelona, àlies La Valenciana, omplirà de música festera de les festes de Moros i Cristians. Dirigia per Vicent Coleto, la banda oferirà de tot: pasdobles, marxes mores i marxes cristianes, algunes de nova creació i d’altres clàssiques.

El públic que assistirà a l’Avenç Centre Cultural d’Esplugues de Llobregat, diumenge 10 de març a les 18h, sentirà com si fos a dins les festes de Moros i Cristians de llocs com ara Alcoi o Crevillent, entre d’altres pobles. Les festes de Moros i Cristians estan formades de comparses que desfilen, i principalment se celebren a les províncies d’Alacant i València del País Valencià, tot i que també són famoses algunes altres com les d’Albacete (Castella la Manxa) o Caravaca de la Cruz (Múrcia).

Una delegació d’aquestes festes, en les quals la música és un ingredient fonamental, la servirà la banda La Valenciana, que tal com indica el seu nom oficial: Societat Musical del País Valencià a Barcelona, principalment està integrada per músics valencians que per qüestions de feina viuen a Barcelona i voltants, on han trobat la seva “segona terreta”.

Els interessats a assistir al concert, coorganitzat amb Casa València, poden adquirir la seva entrada a preu popular, al següent enllaç.

Show More

Related Articles

Back to top button