Notícies

Comunicat de la Federació Catalana de Societats Musicals

Davant la sentència dictada pel Tribunal Suprem, que recull la condemna a Consellers del Govern de Catalunya, a l’expresidenta del Parlament de Catalunya i als dirigents socials i líders cívics d’Òmnium Cultural i de l’ANC

La Federació Catalana de Societats Musicals, com a Entitat aglutinadora de les Bandes de Música de Catalunya, compromesa amb el món cultural, social i associatiu, en conèixer la sentència dictada pel Tribunal Suprem, que recull la condemna a Consellers del Govern de Catalunya, a l’expresidenta del Parlament de Catalunya, tots ells càrrecs electes pels ciutadans de Catalunya, i als dirigents socials i líders cívics d’Òmnium Cultural i de l’ANC, volem manifestar el nostre rebuig a la sentència.

Hem de dir i defensar:

1. Que els ciutadans han de poder manifestar la seva opinió mitjançant els processos democràtics que calguin. La llibertat d’expressió és un dret fonamental de tot ésser humà i ens oposarem sempre a la persecució de les persones per la seva ideologia política quan aquesta no fa servir ni justifica en cap cas la violència com un mitjà per assolir els seus objectius.

2. La necessitat de continuar essent un clar exemple de pacifisme i de societat lluitadora emprant la no-violència com a recurs present en tota acció.

3. Mai la judicialització i les mesures punitives com l’empresonament seran la solució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Les úniques vies de solució són les polítiques, basades especialment en el diàleg a tots els nivells i àmbits.

4. Continuarem donant suport a totes les iniciatives pacífiques que condueixin i ajudin a la solució del conflicte.

5. El nostre compromís amb les institucions catalanes és indubtable i irrefutable, i ara més que mai cridem a totes les forces polítiques i socials a fer tot allò necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

De forma clara, sincera i compromesa, volem fer arribar la nostra solidaritat i el nostre escalf a les famílies dels que són privats de llibertat per defensar el seu pensament polític i el seu compromís social -Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez-.

Alcanar a 14 d’octubre de 2019

La Junta de Govern de la Federació Catalana de Societats Musicals

Show More

Related Articles

Back to top button