Federació Catalana Societats Musicals

 • *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

PortadaS'ajorna la 38a Trobada de Bandes de Música de Catalunya

Correu electrònic Imprimeix PDF

L'acte que s'havia de celebrar dissabte 18 d'octubre a Terrassa, amb una trobada de set concerts simultanis a partir de les 12h, per acabar amb una cercavila a les 16h, s'ajorna.

Amb aquesta decisió, la Federació Catalana de Societats Musicals vol solidaritzar-se amb les mostres de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, que ha condemnat els líders polítics i civils catalans a penes d'entre 9 i 13 anys de presó.

La 38a Trobada de Bandes de Música de Catalunya es continuarà duent a terme a Terrassa i l'anunci de la data escollida es farà pública en els dies vinents.

 

Comunicat de la Federació Catalana de Societats Musicals

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Federació Catalana de Societats Musicals, com a Entitat aglutinadora de les Bandes de Música de Catalunya, compromesa amb el món cultural, social i associatiu, en conèixer la sentència dictada pel Tribunal Suprem, que recull la condemna a Consellers del Govern de Catalunya, a l’expresidenta del Parlament de Catalunya, tots ells càrrecs electes pels ciutadans de Catalunya, i als dirigents socials i líders cívics d’Òmnium Cultural i de l’ANC, volem manifestar el nostre rebuig a la sentència. 
Hem de dir i defensar:
1. Que els ciutadans han de poder manifestar la seva opinió mitjançant els processos democràtics que calguin. La llibertat d’expressió és un dret fonamental de tot ésser humà i ens oposarem sempre a la persecució de les persones per la seva ideologia política quan aquesta no fa servir ni justifica en cap cas la violència com un mitjà per assolir els seus objectius.

2. La necessitat de continuar essent un clar exemple de pacifisme i de societat lluitadora emprant la no-violència com a recurs present en tota acció. 
3. Mai la judicialització i les mesures punitives com l’empresonament seran la solució  del conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Les úniques vies de solució són les polítiques, basades especialment en el diàleg a tots els nivells i àmbits.
4. Continuarem donant suport a totes les iniciatives pacífiques que condueixin i ajudin a la solució del conflicte.
5. El nostre compromís amb les institucions catalanes és indubtable i irrefutable, i ara més que mai cridem a totes les forces polítiques i socials a fer tot allò necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

De forma clara, sincera i compromesa, volem fer arribar la nostra solidaritat i el nostre escalf a les famílies dels que són privats de llibertat per defensar el seu pensament polític i el seu compromís social -Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez-.

Alcanar a 14 d’octubre de 2019

La Junta de Govern de la Federació Catalana de Societats Musicals
 

Statement of Catalan Federation of Music Associations

Correu electrònic Imprimeix PDF

As a reaction towards the sentence pronounced by the Spanish Supreme Court, which condemns the Counselors of the Government of Catalonia and the former president of the Parliament of Catalonia (all of them elected by the citizens of Catalonia) and also the social leaders from Òmnium Cultural and Assemblea Nacional Catalana (ANC), from the Catalan Federation of Musical Associations (Federació Catalana de Societats Musicals), in its role as an entity that brings together the music bands of Catalonia and its commitment to culture, society and associative networks, we want to express our rejection of this sentence.
We want to state and defend that: 
1. All citizens must be able to express their opinion by using as many democratic procedures as needed. Freedom of expression is a fundamental right of every human being, and we will always oppose any prosecution on political ideas when such ideas do not involve or justify in any case the use of violence as a means to achieve a goal. 2. We need to keep being a clear example of a peaceful and fighting civil society that uses non-violence as a resource in each and every one of its actions.
3. Judicialisation and punitive measures such as imprisonment will never be the solution to the political conflict between Catalonia and Spain. The only possible solution is a political solution based on dialogue at all levels and scopes.
4. We will continue giving our support to all peaceful initiatives that lead to and help solving the conflict.
5. Our commitment to Catalan institutions is irrefutable and beyond all doubt, and now more than ever we appeal to all political and social forces so that they do whatever is necessary in order to preserve the fundamental rights and the freedom of the citizens of Catalonia.
In a clear, honest and committed way, we want to express our solidarity and warmth to the families of those people who are deprived of freedom because of their political ideas and their commitment to society -Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Cuixart and Jordi Sànchez-.

In Alcanar, on 14th October 2019
The Governing Board of the Catalan Federation of Music Associations

 
Pàgina 1 de 54
Home Notícies Portada