Federació Catalana Societats Musicals

 • *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

NotíciesConcert per recordar l'atemptat de la banda terrorista ETA a Hipercor

Correu electrònic Imprimeix PDF
L’Associació de Veïns de La Sagrera i l’Associació Symphocat reivindicaran la memòria de les víctimes del cotxe bomba d’ETA que va esclatar el 19 de juny de 1987 i va matar 21 persones i va ferir 45 més. Ambdues entitats han escollit el Parc de la Pegaso com escenari per un concert d’homenatge als afectats per un atemptat que va causar un gran impacte a la Sagrera, als barris veïns i a tota la ciutat. En aquest memorial, es vol reunir a tothom qui vulgui demostrar que el barri no ha oblidat aquells fets. Tot plegat, en el marc d’un acte senzill i obert a tothom perquè, segons els organitzadors, “es vol que siguin els mateixos veïns els que dediquin un record als seus veïns”.

El concert, interpretat per la Symphonic Beat Band que dirigeix el mestre José David Domènech durarà poc més d’una hora, i s’allunyarà de la música més solemne per oferir un repertori de música simfònica per a tots els públics.
 

Disney, protagonista del concert de la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu

Correu electrònic Imprimeix PDF
La capacitat de la factoria Disney de generar somnis (i també malsons, i com a mostra la mare de bambi) és intacta. Les seves pel·lícules uneixen art i artesania i algunes d’elles poden ser considerades fites del cinema –per què no considerar Alícia al país de les meravelles, El Rei Lleó la més recent Wall-e com a obres mestres?-. A més, fruit del gran treball que comporten la majoria d’elles tenen unes bandes sonores que ens han fet somiar o, encara més, que actuen com a petites notes biogràfiques que en escoltar-les ens transmeten a un moment i lloc determinats, sovint en una sala fosca i plena de persones compartint l’experiència del cinema.

A tota aquesta educació, quasi sentimental, la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu apel·larà el concert del proper 10 de juny, a les 12h, a l’Auditori del Col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu “Els Padres” . El concert, d’entrada lliure i taquilla inversa, tocarà les cançons principals de films com Mary Poppins, Hèrcules, Aladdin, El rei Lleó, Frozen, Pirates del Carib o Pocahontas.

La cita serà l’última audició didàctica abans de les vacances de l’estiu i des de la banda informen que el concert estarà ple de sorpreses agradables per als petits i per als més grans.
 

La Fila prepara una trobada de bandes juvenils plena de música i humor

Correu electrònic Imprimeix PDF
Dissabte 3 de juny, a l'Auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta tindrà lloc a les 17h la 19a Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya Ciutat d'Amposta. L'activitat enguany coincideix amb el centenari de la Unió Filharmònica, coneguda com la Fila, i es preveuen novetats.

La principal és la voluntat de fer l'acte més dinàmic i lúdic per als assistents, on la bona música es combini amb l'humor que aportaran el grup de teatre Crea, que no només faran de presentadors de l'acte, sinó que han preparat gags humorístics entre les actuacions de les deu bandes que hi participaran. "El grup fa tres mesos que grava en vídeo les bandes, de manera que abans de cada actuació projectaran els muntatges", explica Cinto Gisbert, director de l'Escola de Música de la Unió Filharmònica i director de la banda sorgia en el seu si, la Banda de l'Escola de Música de la
Unió Filharmònica.

La 19a Trobada de andes Juvenils s'inclou dins dels actes programats per tot Catalunya per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural Català (DASC), que es commemora cada 4 de juny.

Deu formacions participants

"L'objectiu de la trobada és fomentar i difondre la cultura musical, que entre els més joves es coneguin i tinguin un intercanvi musical", explica Gisbert, també professor de clarinet, sobre la trobada juvenil, a la qual la Fila, com a organitzadors de l'acte envien la invitació a totes les bandes d'escoles de música. Enguany hi participen 10 formacions juvenils de diferents escoles de música de les Terres de l'Ebre i del Baix Mestrat: l'Escola Municipal de Música d'Alcanar, l'Escola de Música de la Societat Musical Espiga d'Or de Deltebre, Escola de Música de la Unió Musical de Masdenverge, Escola de Música de l'Associació Musical Senienca de la Sénia, Escola de Música de La Lira Ampostina d'Amposta, Escola de Música Sant Llorenç de La Galera, Escola de Música Manel Martínez i Solà de Jesús, Escola de Música Germans Arasa Los Flarets de Santa Bàrbara, Escola de Música de l'Associació Musical Filharmònica Rossellana de Rossell i Escola de Música de La Unió Filharmònica d'Amposta.

Cal destacar que l'Associació Musical Filharmònica Rossellana de Rossell, de la qual hi assistirà ala seva banda de música, és també una societat centenària, cosa que demostra el gran arrelament al territori de les bandes de música.

Amb la incorporació del grup de teatre CREA es preveu que la trobada sigui recordada amb l'excel·lència dels diversos actes que la Fila ha programat per celebrar el seu centenari. Ara bé, l'any vinent també s'hi hauran d'esforçar, ja que la trobada celebrarà el seu vintè aniversari.

La Trobada de Bandes de Música Juvenils de Catalunya Ciutat d'Amposta s'inclou dins dels actes programats per tot Catalunya per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural Català (DASC), que es commemora cada 4 de juny.
 
Pàgina 1 de 7
Home Notícies