Federació Catalana Societats Musicals

 • *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Maria Mendoza guanya el 5è Concurs de composició per a banda Simfònica 'Josep Maria Lleixà Subirats'

Correu electrònic Imprimeix PDF
La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), organitzadora del concurs, anuncia el veredicte del Jurat del 5è CONCURS DE COMPOSICIÓ PER A BANDA SIMFÒNICA "JOSEP MARIA LLEIXÀ SUBIRATS". La guanyadora del concurs ha estat Maria MENDOZA, amb l'obra titulada A raiña lupa. En opinió del Jurat, l'obra guanyadora transpira sensibilitat musical i sap esser Fidel al programa amb uns recursos melòdics i harmònics comprensibles pel públic des de la primera audició. Tanmateix, l'obra treballa el timbre i sonoritat de la Banda d'una manera depurada i eficaç.

Confiem que l'equilibri entre recursos emprats i els resultats sonors faci d'aquesta obra una obra interpretable per les Bandes de la nostra Federació. Maria Garcia-Mendoza Fernández, com a compositora Maria Mendoza, neix a Oviedo al 1975, pianista, compositora i docent al Conservatori de Música d'Ourense. Llicenciada en Belles Arts i Titulada Superior de Piano, Música de Cambra i Solfeig, Lectura i Improvisació i Transport. Pianista clàssica, acompanyant, teclista i col·laboradora en nombrosos grups de música modern.

Compositora de sèries i curts-metratges d'animació, emesos i premiats en televisions de tot el mon. Compositora de música clàssica contemporània, interpretada a Espanya, França, Turquia i Itàlia, entre altres, i editada per "Dos Acordes", Armonia Universal, Periferia Musica, Editions Robert Martin, Música Neo i la Conselleria de Cultura de Galicia. Ha estat premiada al "Galicia Folk Songs 2015" i al 1r Concurs de Composició Hélianthe. Es membre de l'Associació Galega de Compositors. Els seus discs, Intro i Nova, editats per la discogràfica ourensana Arteficcion, poden escolar-se en totes les plataformes digitals i ha estat nominada als premis Martín Codax i als MIN.

La seva obra per a Banda "La Bella Durmiente", escrita al 2010, va ser estrenada per la Banda Municipal de Santiago i interpretada per diverses Bandes de Galicia. El passat 17 de març de 2018, fou inclosa en un concert històric "MARCAMOS O COMPAS", organitzat per la Conselleria de Cultura de Galicia i per la Federación Galega de Bandas de Música Populares. Aquest concert va estar integrat únicament per dones, essent la primera Banda Femenina de Galicia, dirigida i tocant obres per a Banda de dones compositores.

Ha format part del jurat del concurs de composició de música per Banda organitzat per la Federación Galega de Bandas de Música Populares en 2009. La seva activitat professional es divideix entre la docència, la composició i la interpretació, destacant sobretot la seva faceta creativa, tant compositiva com interpretativa. En l'actualitat és professora del departament de Composició al Conservatori Superior de Música de Vigo, tasca que compagina en l'esmentat centre amb el càrrec de Secretària Acadèmica. Com a intèrpret, destaca la seva gran versatilitat com a pianista clàssica, com a acompanyant, tant d'instrumentistes, cantants i agrupacions corals i com a teclista en grups de música moderna. Pel que fa a la composició, és autora de peces per a piano, música de cambra, religioses, corals, per a banda de música, per a veu i piano i de bandes sonores per a curtmetratges d'animació, on aconsegueix unir les seves dues grans passions, que són la música i el cinema.

El Jurat del Concurs, ha estat format per:

Antoni-Ernest Sebastià i Torrent, com a President. Nascut a Amposta (Tarragona). És compositor i forma part del "Col·lectiu de compositors de Tarragona" i de "l'Associació Catalana de Compositors". Autor de composicions d'orquestra simfònica, banda de música i conjunts instrumentals. Actualment és professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona en l'especialitat de llenguatge, harmonia, anàlisi i composició.

Joan C. Blanch i Anguera, Vocal. Llicenciat en Composició i Direcció d'Orquestra i Professor de Solfeig i de Trombó. Tècnic de so. Actual President del "Col·lectiu de compositors de Tarragona", del que en va esser un dels fundadors i membre de "l'Associació Catalana de Compositors". Ha estat professor de Llenguatge Musical, Cant Coral, Conjunt instrumental, Harmonia, Formes i Anàlisi musical, en diverses escoles de música, i ha dirigit diversos grups instrumentals i corals, realitzant diversos arranjaments per aquestes formacions. En l'actualitat es dedica plenament a la composició i la direcció.

Martí Ferrer Bosch. Director de cor i orquestra format al Conservatori Superior de Música de Barcelona –CSMMB-. Ha dirigit els cors i les orquestres de l'EMM de Mollerussa i del Conservatori de Tarragona. Compositor de nombrosa música coral és soci fundador de FICTA Edicions i Produccions Musical S.L., una editorial de música i discogràfica catalana.

Josep Parés i Estil·les, Secretari. President de la Federació Catalana de Societats Musicals.

Aquesta obra s'estrenarà en el marc de la XVII edició del Festival de Bandes de Música Catalanes en el concert que el proper 24 de juny de 2018 es realitzarà a L'Auditori de BCN, i serà interpretada i estrenada per L'Orquestra i Banda de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

El Jurat del Concurs, així com la Federació Catalana de Societats Musicals, volen felicitar a la guanyadora d'aquesta convocatòria i, també, volen agrair i felicitar a la resta de participants per la seva contribució amb l'esforç i dedicació que han demostrat en les seves obres, tot encoratjant-los a participar en futures edicions.
Darrera actualització ( dijous, 10 de maig de 2018 10:29 )  
Home