Notícies

Amposta celebra el XLV Festival de Bandes de Música de La Lira Ampostina

En aquesta edició del Festival, la banda convidada és l’Agrupació Musical Rapitenca

El proper diumenge 13 d’agost a les 11.30 hores a l’Auditori Octavi Ruiz d’Amposta tindrà lloc el XLV Festival de Bandes de Música de La Lira Ampostina, un esdeveniment amb molta tradició celebrat en el context de les Festes Majors d’Amposta. La banda convidada en aquesta edició serà la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca.

Sota la batuta d’Antoni Alburquerque i Subirats, la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca serà l’encarregada d’encetar el festival amb el pasdoble El riu salat de Sergi Costes Ferré, per a després interpretar Un americà a París, la banda sonora de la pel·lícula que duu el mateix nom, escrita per George Gershwin i arranjada per Naohiro Iwai. Tot seguit sonarà Madurodam de Johan de Meij, una suite en forma de miniatures dividida en set parts (Toc de matinada, Petits soldats, El Parlament, Molins i carrousels, Nocturns, L’església de Wester, El castell de Mulden i Gran final). La banda finalitzarà la seva actuació amb Les platges de Rio de Kees Vlak, una peça amb tres moviments que evoquen l’esperit de les platges de Trocadero, Ipanema i Copacabana.

La Lira Ampostina, dirigida per Sergi Costes Ferré, començarà la segona part del concert amb el pasdoble Enrique López de Antón Alcalde. Seguidament oferirà Divertimento d’Oliver Waespi, una peça amb quatre moviments (Preludi, Meditació, Processó i Contradansa-Hoedown) on s’hi poden sentir els ritmes d’algunes danses tradicionals nord-americanes. Finalment, la banda tancarà el festival amb la interpretació de Némesis de José Suñer-Oriola, una metàfora de les cinc representacions de la deessa Nèmesi a través de cinc moviments (Justícia retributiva, Solidaritat, Venjança, Equilibri i Fortuna).

El concert és gratuït, però cal reservar entrada al web http://laliraampostina.com/entrades

Per a més informació, podeu descarregar el programa del festival de bandes aquí: programama_45_FestivalBandes.

Show More

Related Articles

Back to top button