Notícies

Un 19è Festival de Bandes de Catalunya per agermanar l’àmbit de l’associacionisme i el professional

La Banda Simfònica Roquetes - Nou Barris i la Banda Municipal de Barcelona actuaran a L’Auditori diumenge 4 de juliol a les 18h

El 19è Festival de Bandes de Música de Catalunya comptarà amb dues bandes barcelonines que oferiran dos concerts que representen els valors de la banda com a formació simfònica, així com de la versatilitat de la música que poden interpretar: des de composicions recents escrites específicament per a banda fins a alguna picada d’ullet a les arrels de la cultura popular.

Amb la novetat que per primera vegada en l’acte que organitza la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), s’ha convidat la Banda Municipal de Barcelona. El festival, que tindrà lloc diumenge 4 de juliol a les 18h a la Sala Pau Casals de L’Auditori de Barcelona, oferirà sengles concerts que interpretaran la Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris i la Banda Municipal de Barcelona, cosa que permetrà un diàleg entre el món professional i l’associacionisme, que representen les més de cinquanta de bandes federades a la FCSM.

Una banda amb més de trenta anys d’experiència

La Banda Simfònica de Roquetes-Nou Barris, fundada el 1989 com a secció de
l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes, és una banda que al llarg de la seva trajectòria s’ha consolidat al seu barri. “Estem molt il·lusionats i fa mesos que preparem l’actuació a L’Auditori: hem compaginat els concerts a l’aire lliure d’aquesta temporada amb l’assaig d’aquest concert on volem oferir la nostra versió més simfònica”, explica Daniel Navarro, director de la banda. Per al concert oferiran un repertori basat en dos grans noms de la composició per a banda: Jacob de Haan amb l’obertura de Ross Roy i André Waignein, amb l’obra Diagram.

El concert de la banda es clourà amb l’arranjament per a banda de la sardana El parc de la guineu, de Pere Fontàs, tot un reconeixement a les arrels de la banda. “Entre els nostres músics tenim instrumentistes de tible, tenora o flabiol, amb aquesta cançó incorporen un dels himnes de l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé, que sempre es toca com a cloenda de l’Aplec Sardanista de les Roquetes, un dels més antics de Catalunya”, afegeix Navarro.

Una simfonia sobre la bellesa de Chicago

                     Banda Municipal de Barcelona

Dirigida pel seu director titular, José Rafael Pascual-Vilaplana, la Banda Muncipal de Barcelona oferiran la Simfonia núm. 3 “Urban Landscapes” (paisatges urbans), op. 55, de Franco Cesarini. Una obra recentment estrenada pel compositor nascut a Suisa, que va compondre l’any passat i és un cant a la bellesa de Chicago.

La Banda Municipal de Barcelona, creada el 1886 per l’Ajuntament de Barcelona, és una de les agrupacions més antigues de la ciutat i des del 2007 és resident de L’Auditori de Barcelona. A partir de setembre de 2018 la Banda Municipal comença una nova etapa amb José Rafael Pascual-Vilaplana com a director titular.

Nascut a Muro (Alacant), ha estudiat Direcció de Banda a Holanda amb mestres com Jan Cober i Eugene Corporon; Direcció d’Orquestra a Viena, amb figures com Karl Österreicher, Yuji Yuhasa i Hans Graf. Pascual- Vilaplana ha dirigit la Banda Municipal de Buenos Aires, la Banda Nacional Juvenil d’Holanda, la banda Nacional de Cuba, així com, entre d’altres, les bandes municipals d’Alacant, Castelló, Madrid, Pontevedra, Santa Cruz de Tenerife. A més, és director de l’Orquestra de Vents “Filharmonia” i principal director convidat de la banda Simfònica Portuguesa d’Oporto, i professor de direcció de banda a l’E.C.M Vall d’Albaida, i del ISEB a Trento (Itàlia).

Els interessats en assistir al concert, que comptarà amb totes les garanties de seguretat per la prevenció de la pandèmia, poden adquirir la seva entrada, fent clic aquí.

Show More

Related Articles

Back to top button